Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 11:00:59 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Izduvna grana - auspuh /rešenje?/  (Pročitano 1240 puta)
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 11 август, 2010, 16:49:16 »

scratch_ones_head
Ne sviđa mi se kako je rešena izduvna grana za Sei. Na mestu spajanja izduvne cevi sa loncem isti je ZAVAREN! Još jedno vešanje za cev bilo bi odlično rešenje a spajanje auspuha (koji je inače ODLIČNO rešen jer visi praktično samostalno na dva gumena nosača) i cevi moglo bi da se reši metalnom manžentnom. Da bi se ovo izvelo potrebno je da lonac ima "cevni izlaz" malo šireg promera od cevi u dužini oko 5-10 cm. Preko njega bi išao "zatežući prsten". Ako propadne lonac samo se on menja, ovako mora i on i cev. Zna li neko majstora (u okolini Bgd - dobrog i sa povoljnom cenom) koji izradjuje auspuhe po narudžbi? Dakle da napravi auspuh po dimenzjama za Sei sa dodatkom ove cevke u koju bi ušla izduvna cev. Pozdrav svim "pandistima" i "Sei loversima".
Sačuvana

Nikola Ivanković /Lazarevac - /Seicento* driver/
posetite na FaceBOOK-u  http://www.facebook.com/pages/Fiat-Seicento-Serbia-Fiat-600-BRE/119362504930?ref=sgm
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 11 август, 2010, 22:00:52 »

Probaj kod ovog čoveka, meni je krpio auspuh i vidim da je pravi majstor, stara škola...

Vlada
011 275 63 96

Nalazi se na Karaburmi, a što se cena tiče korektan je...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 12 август, 2010, 09:08:21 »

Hvala Gibo!    drinks
Sačuvana

posetite na FaceBOOK-u  http://www.facebook.com/pages/Fiat-Seicento-Serbia-Fiat-600-BRE/119362504930?ref=sgm
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #3 poslato: 12 август, 2010, 21:30:36 »

Javi da li si napravio nešto....
Sačuvana

NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 19 август, 2010, 08:32:15 »

Privremeno sam rešio situaciju limenkom BRRMM,BBRRRRRMMM! /ko kaže da koka-kola nije dobra za nešto/.   focus
Potom nađem majstora (Aca zv."Kinez" oko 1,5 km od benz.pumbe "Očaga" ka Beogradu ibarskom magistralom pa na 1.raskrsnici odmah sa desne strane) blizu mene a radi i brzo i dobro (bar meni liči da je tako). Uglavnom za 20-tak minuta intervencije skinuo je lonac, obradio i njega i izduvnu cev, isekao parče nove cevi, zavario (aparat sa CO2) najpre na lonac, vratio ga na mesto i spojio (zavario sa izduvnom cevi). Naplaćeno 1.000,00 din. Kaže on isti (potpuno identičan) problem imao je na još jednom seicentu pre oko mesec dana. Kaže lonac može još neko vreme ali treba ga zameniti. Kod njega može i da se naruči nov (ima uvoznika iz Italije) oko 40-tak evra ali mora da pogleda tačno za cenu u katalogu. Eto toliko za sada. Pozdrav svima!  hi
Sačuvana

drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 19 август, 2010, 10:59:40 »

I meni se dogodila slična stvar početkom maja. Cev se odvojila od izduvnog lonca na sred Slavije. Nisam mogao da ga odvojim od nosača gumenih prstenova, a bio je i pregrajan. Vezao sam ga kanapom za branik i uz veliku buku stigao do kuće. Zavario ga je auspuhdžija za 800 dinaraca, na isti način kao kod NiniBEE-a.
Sačuvana
NiniBEE
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 19 август, 2010, 23:11:06 »

I meni se dogodila slična stvar početkom maja. Cev se odvojila od izduvnog lonca na sred Slavije. Nisam mogao da ga odvojim od nosača gumenih prstenova, a bio je i pregrajan. Vezao sam ga kanapom za branik i uz veliku buku stigao do kuće. Zavario ga je auspuhdžija za 800 dinaraca, na isti način kao kod NiniBEE-a.

Majstor kada je skidao izduvni lonac to je uradio sa sve gumenim nosačima (dakle nije ni skidao nosače sa auspuha). Inače pošto sam stavio limenku osetno se smanjila buka (bar za 1/3 a za oko 20-tak % se pojačala snaga motora, tako da je bilo dosta podnošljivije. Eto ko bude u sličnoj (NE) prilici da zna.  wacko Pozdrav!
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 20 август, 2010, 06:51:59 »

Hehe, ne znate vi šta je buka... Kome je otpao auspuh sa Bube taj zna kako đavo zvuči...
Sačuvana

kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 20 август, 2010, 09:23:33 »

Dva takta, tri cilindra i raspala izduvna grana, prednji lonac i trula cevka - na par mesta. Armagedon.
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 21 октобар, 2010, 12:22:37 »

Fazon sa limenkom je do J..a, moze se na taj nacin i zatvoriti eventualna rupa na cevi od auspuha.
Sto se tice novog lonca, tu je stvar malo ozbiljnija. Praviti lonac kod nekog majstora nije neko resenje,
po meni naj bolje je kupiti  kod firmiranog proizvodjaca auspuha. Mislim da su takvi "fabricki" auspusi
mnogo kvalitetniji i dugotrajniji. Menjao sam na oba moja Seicenta auspuhe i kupio sam "Walker",
nisam se pokajao, super je. Ideja za prepravku koju predlaze NiniBEE zaista ima smisla, mnogo je
zgodnija i prakticnija naredna zamena izduvnog lonca.Bilo bi dobro pre prepravke staviti i novu izduvnu
cev, tako da ona moze dugo trajati i izdrzati jos bar dve zamene izduvnog lonca.

Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 21 октобар, 2010, 13:52:06 »

@Joe Koliko je to novaca? blush2
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 21 октобар, 2010, 17:16:04 »

Mislim da sam u februaru platio 4850 din, garancija dve godine, uradjen profi do daske.  whistle

Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: