milanche
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« poslato: 25 август, 2010, 16:47:34 » |
|
 jel ima jos neko problem sa nosacima motora na pandi ili sam ja jedina budala koja pokida nosace za 6 meseci?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
JCPRS
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 25 август, 2010, 17:25:13 » |
|
Uf.. ja ne znam ni da ih ima naša panda... Možda posledice nečega od ranije?? Al zato znam za kočnice: škriiiiiipe... A ima i ulja u motoru - još uvek curi napolje!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 25 август, 2010, 18:08:45 » |
|
@Milanche
A šta ti se desilo? Promenio si ih pre šest meseci i sada su opet crkli? Ako je tako pre bih rekao da je problem do dela a ne do tebe...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 25 август, 2010, 18:10:55 » |
|
Ma nosaci koje kupujemo u prodavnicama za 700din su krs. Ja sam menjao donji nosac jer on zna da riknjava. Original u Delti je bio 7000-katastrofa. Tako da nije ni cudo sto brto odlaze kad je toilka razlika u ceni.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
milanche
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 25 август, 2010, 18:16:43 » |
|
pa kupio sam nove originalne fiatove.. u stvari u fiatovoj radnji i dobio sam ih sa sertifikatom da su za prvu ugradnju i bla bla bla. i sad kao da ih uopste nema. svi popucali. moracu da mu napravim ja nosace ne vredi ovo ovako. a opet mislim da je problem do mene jer ga ja vozim ne stedim ga ni malo. pun gas uvek, kao skuter da vozim  a od zamene nosaca sam presao 20000 kilometara i to po gradu, kreni, stani. mislim da je i vreme da ti originalni crknu. takav problem sam imao i sa ramenima i krajevima spona pa sam resio da mu napravim trouglaste viljuske sa teflonskim caurama i umesto krajeva spona stavio sam sfericni lezaj i resen problem. nema vise servisiranja trapa. jedino kad dodjem na centriranje trapa, momak udje u kanal i nista mu nije jasno 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
JCPRS
|
|
|
milanche
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 25 август, 2010, 18:21:04 » |
|
ma kakvih sedam soma nisam izgoreo po glavi da dam tolke pare za nosac motora. uradicu ja sva tri nosaca i videcu kako to funkcionise i javicu vam pa ako neko bude imao problem sa nosacima znacete gde da se obratite za dobre a jeftine nosace
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
JCPRS
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 01 новембар, 2010, 17:22:04 » |
|
Problem je u tome što rezervne dijelove za jeftina vozila, bez obzira tko je "proizvođač", rade Kinezi. Uvrijedili se ili ne, ali oni su majmuni na grani po pitanju kvalitete djelova, kvalitete plastike, a posebice gume, koju uopće ne poznaju, već prave neke nemoguće kobinacije plastika pa to prodaju pod gumu. Kako je na nosačima motora (ima ih 3) najvažniji gumeni dio, nije čudo da su otišli. Kod mene su poslije 20 g. uporabe gume raspucale, još uvijek služe svrsi, ali sam skinuo nosače na odpadu sa jedne iz 2003 godine, izgledaju kao novi i vidi se da je guma kvalitetna. Očito Kenjezi nisu bili niti blizu u to vrijeme.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 11 март, 2011, 08:28:11 » |
|
Juce u home-made varijanti , zamenih sva tri nosaca motora. Suma 1300 din u kit-comercu. I , pazi sad. Sve se trese, zvecka i nervira. citav auto blago vibrira na leru. Kontam da je to zato sto su stari nosaci uspezno amortizirali te vibracije a ovi novi su tvrdji i jace prenose vibracije. Znaci, sad sledi sto vise off-road voznje da sve to legne na mesto. Jel imao neko od vas ovakvo iskustvo?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
milanche
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 11 март, 2011, 21:22:44 » |
|
primetio sam da ima razlike u nosacima motora, u zavisnosti od proizvodjaca do proizvodjaca... neko ih pravi od mekse neko od tvrdje gume. ja sam izlio malo tvrdje nosace. nisam merio originalne ali ove koje sam ja napravio su tvrdoce 90 shora. na leru nisam mogao da slusam CD u kolima. preskace od vibracija  mislim da ce to tebi sve da bude u redu kad malo omeksa guma.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
JCPRS
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 13 април, 2011, 18:47:09 » |
|
sta je ovo sto je puklo?? nosač nosača motora???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 14 април, 2011, 07:09:48 » |
|
Bas tako Dex, a i sami nosaci su u losem stanju. Kod Milana po nosace nosaca motora , pa u kit komerc po nosece motora.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 23 јун, 2011, 22:02:31 » |
|
Moze li neko da okaci slike nosaca motora - sva tri? Imam utisak da mi je jedan otisao 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 23 јун, 2011, 23:31:39 » |
|
Moze li neko da okaci slike nosaca motora - sva tri? Imam utisak da mi je jedan otisao  Izvin'te , a kakav je to utisak? Ja sam , jednostavno cuo kako motor lupa kada naglo pustim kvacilo. Znaci , vreme za zamenu. Gore napisah koliko kostaju sva tri, i mislim da to nije neka cena da bi morao da cinculiras i menjas jedan po jedan! P.S. ja nemam slike nosaca, ali Dex je postavio sliku jednog , sad, levog ili desnog ne znam. Znam samo da nije donji.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 23 јун, 2011, 23:34:11 roberto_s »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 24 јун, 2011, 10:58:03 » |
|
Robi, nije problem ova cena, nego kvalitet, sto si i sam zakljucio, a bolje da ovi stari, dobri budu jos malo, nego da zamenim sva tri novim, a da eekat bude gori...  Zvao sam za nosace - ovlasceni servis - gornji po oko 5200din, a donji mislim da rece oko 8200 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 24 јул, 2011, 21:36:37 nitro »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
vladann
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 15 јул, 2011, 16:09:29 » |
|
Da ne davim puno. Moj komsija imao slican problem, puko nosac nosaca ( gledano spreda ispred vozaca ) zavario neku kutiju 20x20 i na to napakovao novu gumu i nosac ( ako uspem da slikam okacicu ). Sad i meni malo lupka motor pa sam nameran kao Robi da kupim u kit komercu nove i kad radim za mesec-dva servis i njih da zamenim. Uostalom briga me bas ne vozim glupavog bentlija pa da dajem 100 evrica za nosace kad mi ceo auto vredi 1500 evrica. 1300 dinara vise pri svakom servisu mi i nije puno, pa makar na godisnjem nivou.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|