Cure
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« poslato: 31 август, 2010, 17:55:32 » |
|
Naime rešio sam da ugradim alarm u sopstvenoj režiji. Pošto mi u servisu traže od 90 pa naviše evara a sam alarm i motori za centralnu bravu preko lika 45evra. Jedino mi je problem da povežem blokadu motora tačnije nisam suguran koju žicu trebam da isečem. Pa ako neko može da mi pomogne unapred se zahvaljujem.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
d.e.x.
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 31 август, 2010, 18:40:16 » |
|
meni je kum ugradio alarm i centralnu. alarm i dva motora za centralnu 28 evra. gledao sam dok je radio ali pojma nemam koju zicu je secnuo za tu blokadu. valjda se prekida struja za benzinsku pumpu koliko sam skapirao....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 31 август, 2010, 18:42:46 » |
|
Pa da, logično je da je ta za benzinsku pumpu... Koliko kontam u motornom prostoru se nalazi relej preko koga se pumpa pali i gasi, moguće je tu uzedi odgovarajuću pobudnu žicu i prekinuti je...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
Cure
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 02 септембар, 2010, 17:53:23 » |
|
U svakom slučaju hvala. Malo nisam smeo da sečem nasumice pošto nisam bio siguran. Pa sam povezao alarm bez blokade pošto i onako Panda ima kod ključ koji odprilike radi isto to.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 02 септембар, 2010, 19:52:15 » |
|
Prekida se dovod goriva tj. napajanje za benzinsku pumpu.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
|
dadja
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 02 септембар, 2010, 19:53:59 » |
|
Ma to sa blokadom motora je mac sa dve ostrice. Ako nesto alarm zakaze ne mozes auto da upalis. Nego jel postoji mogucnost da se centralna ugardi i ns treca vrata(gepek)? I gde si kupovao motore za centralnu jer planiram da ih kupim?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 03 септембар, 2010, 03:32:37 » |
|
Zadnja vrata rade na drukcijem sistemu zakljucavanja, brava je sasvim drukcije konstrukcije. Mozes montirati na ta vrata kao i pod haubu prekidace koji ukljucuju alarm ako neko podigne haubu ili gepek.Motore za brave sam kupio na najlon pijaci u NS-u po 5 e komad. Nemoj da brines za paljenje auta u slucaju kvara alarma, sam montiras i znas gde su zice pa ces lako spojiti i upaliti. Alarm se retko kvari. Ako ne prekines dovod goriva onda alarm ne sluzi svrsi, lopov moze da odveze auto, otvori haubu i otkine zice sa sirene.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 03 септембар, 2010, 07:28:54 » |
|
Dozvolite mi malu digresiju: Da li je neko ikada čuo da su nekom ukrali kockastu Pandu? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 03 септембар, 2010, 07:52:04 » |
|
Ja sam cuo da lopovi i ovu novu izbegavaju ne krade se komplikovano ma nebitno al ko jos staru da krade 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 03 септембар, 2010, 09:01:41 » |
|
Ako lopovi ne kradu Pande, zasto ugeadjuje alarm, mozda ni vrata nemora da zakljucava posto niko nije cuo da je ikad ukradena kocka Panda. Ne kapiram,ako covek hoce mirno da spava vredi uloziti 40 e za miran san.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 03 септембар, 2010, 09:38:49 » |
|
Pre neko veče neko je obio našu pandu,,,  Verovatno je mislio da u zaboravljenom ženskom dečjem rancu IMA NEŠTO tj pobrkao ga sa rancem neke cicke, onako u mraku... Povadio stvari, razbacao po autu, izgazio diskove Iz auta nedostaje samo šrafciger originalni, koji je bio u onom malom džepu ispod volana levo Iz gepeka NIJE (?????) uzeo 2 mala hiltija, brusilicu, peglu za cevi, radne cipele i škartirane patike... ccc.... Nikad od narkomana lopov!!! Jedino što je osećaj besa i nemoći da se nekom zavrne šija ogroman, tako da investicija od 40 eur da se neko taki otera i nije xpensive... Mada, razmišljao sam i o Robijevom Rokiju samo malo kandiše 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 03 септембар, 2010, 12:07:38 » |
|
Heh, Roki u Pandi a malokalibarka sa terase... Dobro te sam ti uzo onu kompilaciju 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
pandula
Iskusni Pandista

Van mreže
...koji je to auto bolji od moskvicha...????
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 03 септембар, 2010, 13:11:43 » |
|
...ja sam skoro imao takav isti slucaj...obio auto i uzeo prljavu krpu i flomaster!!! Znam kakav je osecaj koji i dalje traje....kad navatam nekog zovem te da mu se us***mo u zivot!!!!
Nikad od narkomana lopov...samo stetocina!!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 05 септембар, 2010, 21:45:06 » |
|
Heh, Roki u Pandi a malokalibarka sa terase... malokalibarka??? aha, kal 12 sa puuuuuuuno MALIH kuglica  Dobro te sam ti uzo onu kompilaciju  Da znaš... spasao si me! Ovo drugo je sve sa harda ...ja sam skoro imao takav isti slucaj...obio auto i uzeo prljavu krpu i flomaster!!! Znam kakav je osecaj koji i dalje traje....kad navatam nekog zovem te da mu se useremo u zivot!!!!
Sa ovom mojom MALOkalibarkom  Tj imam jedan maloga kalibra... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator