Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 11:25:55 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  
Autor Tema: Ugradnja alarma  (Pročitano 843 puta)
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 01 октобар, 2010, 19:07:46 »

meni je kum ugradio alarm i centralnu. alarm i dva motora za centralnu 28 evra. gledao sam dok je radio ali pojma nemam koju zicu je secnuo za tu blokadu. valjda se prekida struja za benzinsku pumpu koliko sam skapirao....
Dex a gde da kupim te motorice za centralnu?
 Nameravam da ugardim centarlnu bez alarma pa me intresuje gde da ih kupim. Iz bg-a sam.
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 01 октобар, 2010, 23:05:21 »

dadoh uz pandu 2 nova motora,jbg. da si rekao pre neki dan dobio bi ih od mene na poklon..
meni je to kum nabavio jer se time bavi. mislim da ih on nabavlja po 2-3 evra komad. na znam kako bi mogli ti motori za centralnu da se ugrade bez alarma. valjda su povezani sa alarmom i signal dobijaju iz njega. pitacu kuma sutra pa javljam.
mada mislim da nije frka da sam ugradis i alarm i centralnu.valjda je jokic, kolega sa foruma,  sam to ugradio (mada se covek u auto-elektriku razume) .
neki lik preko neta valja alarme sa detaljnim uputstvom za (samo)ugradnju. ceh oko 30 evrova.
Sačuvana
Cure
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 02 октобар, 2010, 13:31:48 »

Ako neko želi sam da ugradi alarm i centralnu procedura je sledeća. Ako se motori vezuju na alarm onda mogu da se koriste i motori sa dve zice ako neko ima motore sa pet žica onda se koriste samo zelena i plava one se povezuju na belu i belo-crnu žicu na alarmu (jedino nisam siguran oko toga koja se povezuje tačno na koju ali ako se i slučajno povežu kontra samo će motori raditi kontra ). Žuta i žuto-crna se povezuju na masu odnosno - a narandžasta i narandžasto-crna na +12V(stalna struja). Crvena se povezuje na +12V(stalna struja), crna na minus. Još ostaju dve braon žice koje se povezuju na zmigavce i to kada se skine prekidač za paljenje svih žmigavaca sa njegove zadnje strane postoje dva konektora jedan je sa tri žice i njega ne dirate drugi ima četiri žice sa ovog konektora nas interesuju samo plava i plavo-crna i na njih se povezuju braon žice (samo se skine izolacija i zaleme se žice). To su sve žice sa desetopinskog konektora.
Manji koji ima šest žica se povezuje na sledeći način bela se povezuje na +12V (nakon kontakta - proverite probnom lampicom koja žica dobija struju tek kada se da kontakt). Narandžasta ( sa manjeg konektora) se povezuje na prekidač koji pali stop svetja (nalazi se na pedali kočnice) i to proverite probnom lampicom koja žica dobija struju od dve koje se nalaze na prekidaču (nakon davanja kontakta) i nju ne dirate već povezujete na drugu koja dobija struju kada se pritisna pedala kočnice. Plava se povezuje na prekidač koji se nalazi na stubu vrata odnosno koji pali svetlo u kabini kada otvorite vrata (moja panda nije imala ovaj prekidač na suvozačkim vratima pa snm njega kao i prekidače na gepeku i haubi morao da ugradim sam), plava žica aktivira alarm kada se vrata otvore. Žuta se koristi za aktiviranje blokade motora ( nisam je povezivao pošto panda ima kod ključ, ko ume da premosti sistem kod ključa blokada mu i nije neki izazov).Pink žica se povezuje na + sirene.
Ostale periferije kao što je taster za deaktiviranje, Led indikator i šok senzor postavljate po svom nahođenju s tim što nebi bilo loše da šok senzor bude u dodiru sa šasijo a njegovu osetljivost štelujeta sami pomoću potencionetra koji se nalazi na njemu. I naravno taster za deaktivaciju sakrite negde.
I to bi odprilike bilo to. Pa ko želi neka bude spreman na nekoliko sati rada.
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: 02 октобар, 2010, 17:49:50 »

Kupio centralnu bravu i motrice. Na Bubanj potoku su od 1800-2500din sa 2 ili 4 motorica. Motorici po komadu su oko 300 din.
Dobio sam taj centralni deo sa instalacijama i daljinskim i 2 motorica. Pa cim budem imao vremena odoh kod ujaka da mi ih namesti pa javljam kako funkcionise i stavljam slike.
Sačuvana
Maweryck
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

Ili ce ti zivot biti cvece,ili tebe vise biti nece

« Odgovor #19 poslato: 03 новембар, 2010, 13:28:59 »

Postoji li shema za ugradnju alarma,uradio bih to sam jer mi je muka od "velikih" majstora koji za to traze 120 e i daju "garanciju".U uputstvu za korishcenje,postoji sema sa volumetrijskim senzorom,na talijanskom je pa nisam siguran koliko bih po tome ispravno uradio,ako neko imade semu molio biha da je okachi...Fala!
Sačuvana
Stranice: 1 [2]
  Štampaj  

Prebaci se na: