Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 14:05:41 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Nepravilan rad motora  (Pročitano 1024 puta)
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 18 септембар, 2010, 17:54:33 »

Danas mi se desilo da mi auto na benzinu (vozim na gas) tako promenljivo radi i gasi se, jednostavno se gusi. Cim se prebaci na gas radi ok.
Prebacim na benzin da ga malo provozam tako  i auto mi se gasio na svakom semaforu, cim ga izbacim iz brzine.
Pa molio bih za savet ako neko ima pojma o cemu se radi?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 18 септембар, 2010, 18:15:21 »

Da pretpostavimo da se zapušio filter na potapajućoj pumpi? Dalje, padaju mi na pamet dizne za benzin... Jel se pali gremlin lampica? Koliko je prešla, inače?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 19 септембар, 2010, 07:42:41 »

Imao sam taj problem na mom Seicentu, bile su prljave dizne. Mi koji vozimo na plin i veoma malo koristimo
benzin imamo cesce taj problem. Preporucuju da posle dva rezervoara plina vozimo bar 100 km na benzin.
Naravno da to niko, ili minimalan broj vozaca radi, jeftinije je na svake dve godine ocistiti ultrazvucno dizne
nego voziti na skupi benzin. Mozda nije lose sipati u benzin sredstvo za ciscenje sistema, kad putujes
negde dalje produvati ga na autoputu,tako se procisti ceo sistem za benzin.
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 19 септембар, 2010, 09:11:28 »

Pa presla je kao i svaka iz Novog Sada 207 000 - 100 000 ako nas oni tamo ne lazu da su povecali kilometrazu. Na gasu sam presao 32 000redovni, redovni servisi i sve po PS.
Od kako vozim na plin mogu reci da mi je auto bolje isa na plin nego na benzin. Verovatno su se te dizne malo zapusile pa je zbog toga. Tacno kad ga prebacim na benzin nece u trenutku da povuce nego mu treba malo.
A sta mi vi preporucujete? Ultrazvuk ili to sredstvo sto se sipa u benzin ako su dizne u pitanju?
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 19 септембар, 2010, 12:02:07 »

Ako su dizne u pitanju preporucujem ultrazvucno ciscenje. To sretstvo je samo za male naslage i za ciscenje
celog sistema, preporucuju ga na svakih 5000 km. Bocica ide na  50-70 Litara benzina, sto znaci da sipas
25 Lit. benzina  i pola te bocice za ciscenje i imas za dva puta. Posto vozis na plin mozes  koristiti kada
putujes negde dalje pa produvas na benzin jedno 100 km. Pravo ciscenje i detaljno je ultrazvuk, tecnost je
samo sprecavanje da se zaprljaju. Trebalo bi videti i koliko prljavstine imas u pumpi, to majstor lako i brzo
moze da vidi, moze kada izvadi pumpu, spricem da izvuce sa dna  rezervoara benzin pa vidi jel ima prljavstine.
Posto je taj auto mnogo presao moze biti u rezervoaru trunja koji zagusuje sistem za dovod goriva.
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 19 септембар, 2010, 12:26:39 »

Slažem se sa Joe-om...

Mada bih ja pre odlaska kod majstora sunuo nešto benzina i razvukao Pandu muški po auto putu do Mladenovca ili Smedereva i nazad, čisto da vidim šta će da se desi... Ali opet, to najverovatnije i nije neko trajno rešenje...

Koliko znam čišćenje dizni je oko 25€ a pumpa je za Punta oko 150€, verujem da je za Pandu cena približna...
Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 19 септембар, 2010, 13:20:07 »

Mislim da nije resenje ganjanje po putu, potosis goriva a svakako moras na ultrazvuk.
Vazno je pregledati i zaprljanost pumpe i rezervoara,nije neki veliki posao, ali si posle
miran, znas da je sve ok. Pumpa nije tako skupa, meni je riknula i zamenio sam za novu
cena je oko 3150 din, lalo se menja.Posto vozis na plin vazno je da znas da benzina
moras imati barem jednu cetvrtinu rezervoara da pumpa moze normalno da radi dok
vozis na plin.( pumpa preliva benzin, nije iskljucena)
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #7 poslato: 19 септембар, 2010, 18:49:59 »

3150? Pa to je džabe... Ne znam kako su uzeli šuraku 15 000 za novu za Punta 1.2 16V...
Sačuvana

mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 19 септембар, 2010, 19:00:29 »

Kolko ti dugo stoji gorivo?Jel izvetrilo?U makedoniji i grckoj sam sipao ono od 98 100 oktana i cuvam ga samo na otvorenom ga produvam kad god imam prilike samo pun gas na benzin i jel ima ovde negde da se kupi gorivo jace od 95 oktana?
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 20 септембар, 2010, 16:32:43 »

Ja sam sipao ono premijim bmb 95. Ja nisa vidjao bezolovni jaci od 95 oktana.
Evo juce i danas nisam imao nikakvih problema. Videcu jos koji dan pa cu kod majstora.
Hvala na savetima!
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 20 септембар, 2010, 18:56:39 »

Kolko ti dugo stoji gorivo?Jel izvetrilo?U makedoniji i grckoj sam sipao ono od 98 100 oktana i cuvam ga samo na otvorenom ga produvam kad god imam prilike samo pun gas na benzin i jel ima ovde negde da se kupi gorivo jace od 95 oktana?
Nažalost,najbliže je odma iza Batrovaca na INA pumpi.
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: