Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 14:09:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 4 5 [6]
  Štampaj  
Autor Tema: Sei i kamp prikolica  (Pročitano 7135 puta)
dule
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #75 poslato: 22 март, 2011, 01:03:14 »

veliki pozdrav svima posebno tebi Joe. imam jedan problem sa vucom prikolice.... prikolica mi je teska 700kg(mnogo fabricke opreme) i 100godina sam je vuk`o sa mercedesom 123d ali... mercedes je u penziji, sada imam punta 1.9jtd. Znam da ce puntisa to da vuce ko krpicu za sobom nego me brine stabilnost sobzirom da su priblizne mase i auto i prikolica. kratko sam vozio ovu novu kombinaciju ali mi sve nesto neobicno i nestabilno ili ja to samo tripujem a planiram da letujem u utjehi u CG (treba prevaliti 400+400km) pozdrav iz Kraljeva
Sačuvana

Ja ovo ne radim sto volim nego moram, da mi srce bude na mestu
Joe
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: 22 март, 2011, 12:47:52 »

@ dule

Dobro dosao na forum, raduje me da nam se pridruzio jos jedan kamper. Imas na forumu sekciju za “PUNTO” gde
mozes pisati i o svom autu, a i ucestvovati u drugim diskusijama.
Vidim da si vec iskusan kamper i da si putovao sa kampikom i mercedesom duze vreme.
Novi auto Ti se cini malo laganim u odnosu na prikolicu i tezinu mercedesa, sto je razumljivo.
Pravilo za odnos tezine vucnog i vucenog vozila je  da vozilo koje vuce treba biti duplo teze od vucenog vozila,
ako vuceno vozilo nema kocnice, ako ima kocnice  taj odnos se menja u korist  vucenog vozila.
Ako imas uputstvo za upotrebu PUNTA koje se dobija uz auto, pronadji u knjizici koja je dozvoljena tezina za
vucu prikolice sa KOCNICAMA. Ako nemas uptstvo proveri na Net-u, ja sam pogledao i pise da bez kocnica
vuce 400 kg a sa kocnicama 1000 kg.
http://www.autohrvatska.hr/documents/dd82e53a-b0dd-4a79-9292-f7dd53369026.pdf
Mislim da ne bi trebali biti nekog problema oko vuce prikolice od 700 kg. Takve prikolice su “ADRIA’ 380
koje su teske 680 kg, a vukli su ih masovno  sa stojadinima od 1100 kubika i Ladama od 1200 kubika, a
slicne su ili manje tezine od punta. Moguce je da si navikao na veci auto pa Ti je sada neobicno sa manjim,
brzo ces se adaptirati, malo sporija voznja i malo ranije treba poceti usporavati.
Moram Ti priznati da si hrabar covek kada si odlucio da kampujes u Crnoj Gori, taj put je za nas kampere
verovatno naj opasniji u celoj Evropi. Nemoj molim Te da me krivo razumes, nemam nista protiv CG,
samo pisem realno o putu i saobracaju. Put je katastrofa, preopterecen, uzan, pun velikih uspona i vozaca
koji zamisljaju da su Niki Lauda, kanjon Morace da i ne spominjem koliko je po zivot opasan, ima mnogo mesta
gde se mora militi jer je prosto nemoguce obici sleper. Nama sa kampikama je mnogo teze obilaziti kamione sa
prikolicom i slepere, a u mimoilazenju imas utisak da ce Te cug oduvati sa puta.. Zato sam napisao da si hrabar
kada se upustas u takvu avanturu. Inace, Utjeha je lepo mestasce, tamo su vecina vlasnika kuca Novosadjani,
plaza je lepa,mala plaza jos lepsa, more kristalno cisto. Poblem vode koje nema je najveci, ostalo je ok.
Mozda bi mogao da razmislis o odlasku za Grcku, auto-put bezbedan do daske, usponi minimalni, nema
krivina i spore voznje zbog slepera i kamiona sa prikolicom, cene iste i nize od CG, nema nestasice vode,
topla voda iz solarnih kolektora u neogranicenim kolicinama. Za Grcku mozes bez razmisljanja vuci sa puntom
svoju kampiku, pretpostavljam da Te ustvari muci ono sto sam napisao za puteve u CG. Moram Ti priznati
da ni ja zbog toga nisam odlazio u CG sa kamp kucicom, a zasto i bi kada je za Grcku super bezbedan put.
Jednom Grcka,uvek Grcka, haha !

Pozdrav   

« Poslednja izmena: 22 март, 2011, 18:45:16 Joe » Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
pecaros021
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #77 poslato: 22 март, 2011, 19:01:28 »

vala joe

svaka ti je na mestu što si napisao mislim za grčku i crnu goru tako da ni mene nikada neće videti crna gora sa kampikom kad god odem u grčku činimi se da produžim sebi život bar za 10 dana drinks
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #78 poslato: 22 март, 2011, 20:19:16 »

Hvala pecaros021

Drago mi je kada  iskusni kamper kao sto si Ti ima isto misljenje o riziku putovanja  na CG primorje.
Moram reci i to, da je more u CG zaista lepo, bas u tom delu gde ide Dule ( Utjeha ) je po meni i najlepse.
Lepa je i Budva, Kotor, ali more je prljavo, u Herceg novom je jos gore sto se tice cistoce. Kampovi su veoma
prljavi,wc-i strava. Grcka je sasvim druga prica, drugi film. U Grckoj nema uz more tako lepi grad kao grad Budva ili
Kotor, ali zato ima sve drugo sto treba, dobre puteve kojima se veoma bezbedno putuje, dobre kampove, cisto
more, kvalitetnu uslugu, pristojne cene, spomenike kulture i mnogo nasih turista, pa se grcki jezik slabo i cuje
od nasih turista i od Grka koji nude svoju robu na  nasem jeziku. Mozda preterujem ali zaista sam se useravao
svaki put kada sam putovao za CG autom, pa i autobusom, onim na sprat. Zato sam Duletu predlozio da
razmisli o promeni destinacije koja nema takvih uspona i krivina. Posebno me je na tim putovanjima u CG
izludjivalo kada neki kamion sa prikolicom vozi 30 na sat i vuce iza sebe kolonu od kilometar, puna linija,
a panduri usanceni cekaju da neko zagrize i krene u preticanje. Put je mozda kraci za 200 km od puta
u Grcku, ali tamo vozis ravnomerno i drzis stalno 80 km na sat bez zastoja, kamione i ne pretices jer voze
brze od tebe. Neka ovo bude samo kao reper za razmisljanje, svako ima svoju varijantu i radi kako voli.

Pozdrav 
Sačuvana

roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: 22 март, 2011, 20:40:44 »

veliki pozdrav svima posebno tebi Joe. imam jedan problem sa vucom prikolice.... prikolica mi je teska 700kg(mnogo fabricke opreme) i 100godina sam je vuk`o sa mercedesom 123d ali... mercedes je u penziji, sada imam punta 1.9jtd. Znam da ce puntisa to da vuce ko krpicu za sobom nego me brine stabilnost sobzirom da su priblizne mase i auto i prikolica. kratko sam vozio ovu novu kombinaciju ali mi sve nesto neobicno i nestabilno ili ja to samo tripujem a planiram da letujem u utjehi u CG (treba prevaliti 400+400km) pozdrav iz Kraljeva

Ajd' i ja neku da prozborim. Jesenas sam imao prilike da pandom , od Kragujevca do Beograda vucem kuminu satorsku prikolicu, koja je teska bar 500 kg i mnooooooogo "krupnija" od moje ( moja je prazna teska 250kg)
 Posto neplanirano kupismo neke kamperske potrepstine, ostadosmo bez novca za putarinu pa se uputismo okolo- naokolo pa preko Avale. Bila mi je frka kako ce panda vuci uzbrdo, a bogami sam se vise plasio kako ce kociti nizbrdo. I vidi cuda, panda uzbrdo samo prede,a nizbrdo , neverovatno, koci kao da nemam nista iza sebe. Naravno, za ovo je zasluzna inerciona kocnica na prikolici koja je svoj posao besprekorno obavljala. Na najmanji pritisak pedale kocnice, prikolica je reagovala tako, da sam stekao utisak da zaustavlja i sebe i pandu. neverovatan osecaj.
 Jos nesto, na pandi imam gume 145-80-13, sto ce reci da je panda poprilicno visoka i pomalo nestabilna. Ako na svom puntu imas  standardne gume ( jos bolje ako su malo sire od standarda) ne beri brigu i samo pici !
Sačuvana
dule
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: 22 март, 2011, 22:08:33 »

ljudi hvala na podrsci i tebi Joe na info/ za punta. O Grckoj razmisljam dosta i bez vas ali to ostavljam za sledecu godinu ipak mi fali 3 pasosa, zeleni, medjunarodna i jos 100k... idem verovatno jos ovu sezonu u CG a jeste u pravu za Grcku 100%. No kamperi drugacije gledaju na sve te probleme tokom putovanja (neki bas taj izazov vole) ..... dobar MP3, kafa za poneti, bezalkoholno pivo i 60km/h ..i stignes na mesec ako treba. Evo nekih slika iz auto kampa `Ovcar Banja` gde provodimo visak slobodnog vremena
Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: 23 март, 2011, 07:43:55 »

Svaka cast, slike su super, uzivate CARSKI !
  fan   drinks   fan

Pozdrav   
Sačuvana

Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: 23 март, 2011, 08:34:51 »

Ovcar banja! sine tatin..
ono je nestvarno kako je dobro!
jel jos radi bazen? Secam se da je bila neka nesreca pre koju godinu i da su ga onda zatvorili.

Pre 7-8god sam par leta za redom bio tamo. Lezis u bazenu sa termalnom vodom (u sta bas nisam verovao dok nisam probao) a oko tebe suma...
konzerva u ruci a vratio si se pecanja deverike. uuuh,

Ko ima volje da se malo odveze tamo ima sta da vidi - isposnica Sv Save koja je preko puta, preko magistrale od kampa jedno 45min uzbrdo sa fantasticnim pogledom, zatim jedan od manastira na vrhu samog ovcara gde je bio tv predajnik. Znaci treba ga samo videti, cardak ni na nebu ni na zemlji. Okruzen planinskim vrhovima doslovce medju oblacima. i sve je uredjeno, skockano. Svasta sam video ali tu sam ostao bez texta.

Ko voli prirodu, aqua faktor i malo da cunja, preporucujem.

pozz,
Sačuvana
dule
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: 23 март, 2011, 19:05:14 »

jeste Vlajko....Ovcar Banja je raj. Tu smo od aprila pa preko uskrsa i obaveznog 1.maja, preko celog leta kad god se ukaze prilika i do kasnog oktobra. Prkolica nam stoji tamo i za to placamo nekih (oko) 8 000 godisnje (I tokom zime) stim sto ne placamo dnevne boravke samo nocenje sto je 200 kinti po osobi. Zanimljivo je to sto je taj kamp drzavni i pripada AMKS i sredjen kao ono nekad sto je bilo. Steva, glavni junak tog kampa redovno odrzava sanitarni cvor, instalaciju, travnjake i ostala zelenila, ima 10tak bungalova potok koji protice kroz kamp, basket ,odbojka iiiii......U blizini se nalazi nekoliko manastira ali to moja keva bolje poznaje zatim welnes centar, bezicni internet, trafike prodavnice ambulanta i sta jos... Sto se tice bazena, nije radio 3-4 g zbog te nesrece ali konacno ga manastir uzima pod svoje i proradice ove godine
Sačuvana

Vlajko
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: 23 март, 2011, 20:53:43 »

Jel znas neki privatni smestaj tamo? Godinama zeni pricam o tome kako treba da odemo, uvek neki sklop okolnosti bzvz i nikako. Sad imamo klinca od 3.5 i uslov je cisto, pristojno. Ja mogu da spavam i na podu, i jesam, ali sa klincem, bar dok je mali ne ide.
Ici na jedan dan nema smisla i kratko je. Zvao sam prosle god onaj novi hotel na cosku pre mosta ali je cena udaranje po usima. nesto oko 60jura za nocenje sa doruckom, mnogo je.
Ako se setis, hvala ti.

pozz,
Sačuvana
dule
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: 25 март, 2011, 09:01:39 »

e Vlajko,, naso sam na googlu nesto vezano za smestaj u OB  http://www.cacak.org.rs/117-1-l   pa vidi. necu skorije ici tamo ali kad budem raspitacu se (iskren da budem ako ne zaboravim)
Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #86 poslato: 06 април, 2011, 07:10:31 »

http://www.camping.rs/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=26

« Poslednja izmena: 12 април, 2011, 10:31:34 Joe » Sačuvana

Stranice: 1 ... 4 5 [6]
  Štampaj  

Prebaci se na: