Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 14:11:47 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: pozdrav svim pandistima!  (Pročitano 788 puta)
sasa
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 26 септембар, 2010, 18:46:43 »

cao drugari! zovem se sale inace sam iz batajnice. pre nedelju dana sam kupio pandu 1.1i.van.2002god.
posto nemam bas nikakvog iskustva sto se tice pandi malo sam pretrazivao po netu o njima i naleteo na vas,iskreno ste me odusevili sa forumom i odlucio sam se drinks drinks drinks drinks da vam se pridruzim, kako bih mogao da dobijem neke savete od vas? oko odrzavanja,delova,servisa,itd... drinks
Sačuvana
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #1 poslato: 26 септембар, 2010, 18:57:25 »

Cestitam na izboru i zelim ti da te Panda sluzi dugo,dugo, kao i nas.
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 26 септембар, 2010, 19:29:00 »

Pozdrav Sale. Dobro nam dosao  fan. Ubedjen sam da ces i pored mnogo drugih misljenja koja vladaju van ovog kluba i koja ces cuti od ljudi koji nikada nisu imali prilike da poseduju ovaj dragulj auto-industrije, veoma brzo imati prilike da se uveris da izbor koji si napravio predstavlja pun pogodak. Naravno na pocetku dosta podataka i raznih saveta, dogodovstina, iskustava i slicnih stvari mozes naci na ovom forumu. Veoma efikasno mozes koristiti i polje ``pretraga`` gde jednostavnim ukucavanjem nekog pojma ili vise pojmova, mozes izlistati sve postove u kojima se pominju trazene reci. U razlicitim odeljcima postoje liste tema o kojima smo vec i rekli po neku rec (po pravilu pametnu). Naci ces i temu o nasim susretima, do duse ne cestim ali veoma veoma zanimljivim gde se okupi clanstvo, i gde se uz dobru klopu i pice razmenjuju iskustva o Pandama i zivotu. Bilo je vec i par internacionalnih susreta, recimo sa Poljskim Panda Clubom, a najavljuju se i neki novi. Pored toga u zavisnosti od baratanja stranim jezicima imas i temu sa linkovima Panda Clubova u drugim zemljama sirom sveta, od kojih su najjaci u GB, Nemackoj, Italiji, Portugalu, Belgiji, Holandiji, Japanu........Mozes naci i istorijat Pande od pocetka njene proizvodnje 1980 godine, pa sve do poslednje godine proizvodnje 2003 godine, sa podacima svih varijeteta od motora iz peglice sa 652 ccm, pa do 1.1MPI, pa i onih sa diesel motorom ili modelu Elletra, koja je bila prvo komercijalno prodavano vozilo na elektropogon......U temi galerija, putopisi i dr. mozes videti dokle su ljudi sve stigli sa Pandom, i gde trenutno putuju, kako kod nas, tako i po svetu. U svakom slucaju tu smo ako imas neko pitanje, savet preporuku.......Obicaj je i da svako o svojoj Pandi napise neku rec na pocetku, tipa, koji je model, gde je kupio, i da postavimo sto vise slika svog ljubimca........
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 26 септембар, 2010, 19:31:26 »

Pozdrav novom forumasu !

Jesi posle kupovine uradio servis na autu ? Trebalo bi da zamenis ulje, filter za ulje, filter za vazduh,
zupcasti kais, spanel, da pregledas stanje kocnica, i jos ponesto. To se radi kada kupis polovan
auto od nepoznate osobe ili na placu, ko zna kada je servis radjen zadnji put.
Ovo pisem posto si rekao da nisi bas upucen u te stvari.
Sačuvana

Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
sasa
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 26 септембар, 2010, 20:27:07 »

hvala na tako ljubaznoj dobrodoslici! auto sam kupio u bgd. uradjen mu je servis neposredno pre moje kupovine, ulje,filter ulja,filter vazduha,zamenjeno ulje u kocionom sistemu,kaisevi. sve sam to proverio! auto je presao 83000. tako bar pise na satu?. kvar koji bih trebao da mu otklonim je zamena druk lezaja koji se cuje,i ima problem sa menjacem kada je vruc auto tesko se ubacuje u cetvrtu,dok sve ostale brzine idu ok. predhodni vlasnik mi je dao novu lamelu i rekao mi za taj problem sa cetvrtom. ali ja planiram da kupim i korpu i druk lezaj pa da sve odradim u kompletu? inace auto vuce ko blesav motor mu je suv  i limariski je ok nema korozije. za motor nisam tacno siguran koji je model? znam samo da je 1.1i. a i u saobracajnoj mi pise samo fiat panda van.
Sačuvana
sasa
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 26 септембар, 2010, 20:37:56 »

jos nesto drugari posto planiram da je prebacim sa van-a. na putnicko vozilo interesuje me dali je neko izvodio takvu operaciju? i koliko bi ta igranka mogla da kosta? inace panda ima ubaceno zadnje sediste i dasku. interesuje me dali su mi potrebni i pojasevi pozadi?
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 26 септембар, 2010, 20:49:19 »

Evo vako Sale, ako ti u saobracajnoj stoji upisan broj motora (trebalo bi da stoji, osim ako ne stoji oznaka PUS - podatak o upisanom stanju) i ako on (taj broj) - pocinje sa 187A....... onda je to Panda sa 1.1 MPI )multipoint-injection motorom. Ako broj motora pocinje sa 156A.....onda to moze, biti da je 1.1 SPI (Single Point Injection) - sto je malo verovatno za to godiste. Posto si naveo da je 2002 godiste, gotovo sam siguran da ti broj motora pocinje sa 187A......Inace to je poslednja verzija motora ugradjivana u Pandu Classic, a isti se motor se nalazi i u modelu Nove Pande, sa oznakom Active 1.1 lit. Generalno u prepisci i prilikom trazenja delova po radnjama i servisima, taj motor se sifrovano naziva 187A1000. Sasija, odnosno karoserija se recimo sifrira sa ZFA141......za Pandu Classic.
Taj podatak nije lose znati jer po prodavnicama ako nesto trezis, mnogo je lakse naci neki deo ako znas ne samo godiste i model vozila, nego i broj motora, obzirom da se za svaki deo u tabelama u softverima za trazenje delova - navodi na koje sve motore (sifre motora) taj deo pasuje. Recimo kada trazis senzor temperature rashladne tecnosti, onda ga je mnogo lakse naci ako trazis znajuci da je to motor 187A1000.
Sačuvana
sasa
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 26 септембар, 2010, 20:58:16 »

jeste aco evo sad upravo gledam saobracajnu i pise za broj motora 187a i za sasiju zfa141. hvala ti za odgovor. sad znam da je multipoint.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 26 септембар, 2010, 21:10:58 »

jos nesto drugari posto planiram da je prebacim sa van-a. na putnicko vozilo interesuje me dali je neko izvodio takvu operaciju? i koliko bi ta igranka mogla da kosta? inace panda ima ubaceno zadnje sediste i dasku. interesuje me dali su mi potrebni i pojasevi pozadi?

Sam postupak ugradnje normalnih zadnjih vrata je veoma jednostavan. Skines Van produzetak i kupis normalna zadnja vrata i zasrafis ih na mesto koje je vec predvidjeno za to. Prilikom kupovine normalnih vrata obrati paznju da sa vratima pokupis keder gumu, srafove za ucvrscivanje sarki sa komplet sarkama, i OBAVEZNO, ALI OBAVEZNO da pokupis gumice koje idu na sarke, inace ce ti cureti voda nakon montiranja normalnih vrata. Ovo vec ima vec pominjano u temema. Jos koliko se secam za demontazu crnog produzetka ima malo upotrebe nekih alata radi odstranjivanja nekih nitni kojima su ista ucvrscena za zadnji deo, ali busilica moze to da razvrti adekvatno uz malo snalazljivosti. Onda ide sprovodjenje creva za pranje zadnjeg stakla, i elektroinstalacije za zadnji brisac, i grejac zadnjeg stakla......I to je to. I jos nesto da li ti je panda registrovana kao putnicko ili teretno vozilo. Ako je registrovana kao teretno onda prilikom prerade ima jos i da odradis atest radi preregistracije na putnicko. Po odredbama ZOBSA, moras imati i pojaseve pozadi, a od sledece godine i naslone za glavu za sva sedeca mesta u vozilu.
Sačuvana
sasa
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 26 септембар, 2010, 21:17:35 »

da zaboravio sam da napisem ugradjena su mu zadnja vrata,sa brisacem i prskalicom i sve funkcionise! tako sam ga i kupio. jedino sto nema zadnje pojaseve? neznam dali moze iz bilo kojih kola ili moraju biti pandini orginal?
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #10 poslato: 27 септембар, 2010, 07:07:45 »

Pri promeni kvačila bi mogao da promeniš i ulje u menjaču...

Mislim da je bilo priče da pašu pojasevi od 128ice... U svakom slučaju procunjaj uvek malo po forumu, ako ne nađeš ono što tražiš naći ćeš gomilu drugih korisnih stvari...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
sasa
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 27 септембар, 2010, 07:31:04 »

da naravno ulje u menjacu se podrazumeva. hvala na odgovoru za pojaseve gibanitza!
 laugh
Sačuvana
sasa
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 27 септембар, 2010, 07:31:34 »

pozdrav aco!!!
Sačuvana
Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 27 септембар, 2010, 07:51:34 »

za Sasu
Jedna mala ispravka, u vezi naslona za glavu, da su od iduce godine obavezni i nasloni za glavu nije tacno.
To je obavezno samo za novoproizvedene automobile, vise se nece moci uvesti novi auti bez naslona za glavu,
za stare vec registrovane automobile to ne vazi.
Sto se tice preregistracije iz van u putnicko ide na sledeci nacin :
-ugradis sedista i policu, naravno sve original (pojaseve ako su predvidjeni)
-obavis tehnicki pregled,i da konstatuju da si ugradio sedista
-u MUP-u izvadis uput za atest, tu Ti treba taj tehnicki i uplata (bila je 1650 din)
-sa uputom ides na atest ( u NS na fakultet teh. nauka ) gde samo uslika sedista i uzme lovu
-kada dobijes papir od atesta ponovo ides na tehnicki pregled gde upisuju da je vuzilo putnicko
-sa atestom i tehnickim pregledom ides u MUP i ponovo placas taksu i novu saobracajnu u kojoj pise PUTNICKO

Tako je bilo, sada po novom zakonu mozda ima izmena, proveri,
pozdrav

Sačuvana

Joe
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 27 септембар, 2010, 11:48:14 »

ako neznas koje ulje ide u menjac, evo slike

Sačuvana

Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: