Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 14:13:14 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Brisaci  (Pročitano 1112 puta)
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« poslato: 30 септембар, 2010, 11:18:01 »

Evo mali info u vezi brisaca. Guma za zadnji brisac ( posto se samo ona menja) kosta 120 din u lav autu. Prednji brisac je duzine 400mm i platih ga neki dan 150 din u nekoj radnji u Kraljevu. Zasto ovo pricam? Zato sto sam u jednoj od bivsih firmi pravio metlice za brisace a papan, od kako sam kupio pandicu kad god ukuljucim prednji brisac ono kao da je masno staklo?!? Ni na kraj pameti da je guma na brisacu potrosena ili propala ili izgubila viskozitet od starosti !!! Sada jednim potezom brisaca vidici su mi mnooooooogooo cistiji. Eto, a nekada sam bio "majstor" za brisace.  blush2
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 30 септембар, 2010, 11:43:44 »

Da se nadovežem na ovu temu.
Imao sam problema sa tim jeftinim metlicama jer je pandina šoferka ravna i promenio sam 3-4 vrste tih jeftinih metlica i nijedna nije mogla ravno da legne na staklo i briše ravnomerno. Onda sam jednom prilikom istresao 700 i kusur kinti i u Tempu kupio jednu elastičnu metlicu bez onih klackalica (prodaju se na komad). Od tada brisač radi savršeno i ravnomerno briše staklo. Kasnije su se pojavile slične varijante za oko 300-350 din. pa sam uzeo i jednu rezervnu, ali je naravno još nisam upotrebio. Probajte, nećete se pokajati  Roll Eyes
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 30 септембар, 2010, 12:20:19 »

Zna li neko napamet koja je duzina predeg, a koja je duzina zadnjeg brisaca (gume metlice), riknule su mi skroz, pa se spremam u nabavku
Sačuvana
vladann
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 30 септембар, 2010, 13:06:11 »

Aco kao sto rekoh dozina prednjeg brisaca je 400 milimetara a cene su razlicite uzavisnosti od toga dal je grafitni ( sto je moja licna preporuka ) ili obicna guma, ali krecu se od 150 do 350 dinara. Dimenzija zadnjeg je 350 milimetara i menja se samo guma a ne cela metlica isam postupak je jako jednostavan. Kosta oko 120 dinara. A menja se: rasiris one male limove sto pritiskaju gumu, skines staru iz nje na novu vratis metalne sinice, uvuces nazad na drzac-metlicu pritegni limove i eto.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 30 септембар, 2010, 13:12:06 »

Ja nemam original zadnji, nego je zadnji sa yougoa....tako da je malo drgaciji postupak kod mene,,,, jester jester jester
Sačuvana
speed_serb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 30 септембар, 2010, 18:21:46 »

U hipermarketu Roda (autoput, pored hipercorta) grafitne metlice kostaju 140 din i u pakovanju su dva komada. Kupio sam prednju od 400mm, a zadnju od 330mm.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #6 poslato: 30 септембар, 2010, 19:32:34 »

U AP Sportu sam našao Wurth brisače. Uzeo sam ih za tastovog pick up-a (Pežo Partner), par je koštao 800din, dakle za Pandu nisu više od 400€... Bio sam oduševljen, za svaku su preporuku, u životu nisam stavio bolje brisače...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 01 октобар, 2010, 15:51:37 »

dakle za Pandu nisu više od 400€...
samo?
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 01 октобар, 2010, 16:06:42 »

I ja imam zadnji od juga jer mi je otpao original prosle zime kad sam zaupio gepek(bio je zaledjen) a nisam video. Nov kosta 1000din pa sam stavio od juga.
 I ja imam prednji elsticni(gumeni) i mogu reci da je super, ne znam koja je cena jer mi je brat kupio.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 01 октобар, 2010, 16:22:57 »

dakle za Pandu nisu više od 400€...
samo?

E ljudi nemo da me ...........
400 EUR????????//

Zamisli tek da imam dva prednja brisaca.....
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #10 poslato: 01 октобар, 2010, 18:47:41 »

Ma din, izvinjavam se... Mlogo volem ovaj simbol "€"  boast dance1
Sačuvana

rasho75
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

Pametan čovjek traži riješenje, budala izgovor

« Odgovor #11 poslato: 12 март, 2011, 22:30:04 »

Moj problem sa prednjim brisačem kad ga upalim neće da se zaustavi sok ne ugasim pandolinija. Ima li ko ideju šta bi moglo biti.
Sačuvana

rasho75
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 18 март, 2011, 15:52:31 »

Moj problem sa prednjim brisačem kad ga upalim neće da se zaustavi sok ne ugasim pandolinija. Ima li ko ideju šta bi moglo biti.
Gdje se nalazi rele od brisača nešto mi pade na pamet da nije do njega.I da li odgovara od nečega još sem od pandolinija.
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #13 poslato: 18 март, 2011, 19:34:10 »

To je dole na tabli kod leve vozačeve noge. Ne znam tačno koji je od tih releja, jedan je za žmigavce, jedan je za duga svetla i jedan je za brisače, ako se ne varam...
Sačuvana

rasho75
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 03 април, 2011, 00:19:32 »

Da li odgovara od nekog drugog auta rele brisača, pošto moji kad se upale neće da se ugase dok ne ugasim auto. Znači moram da stavim ručicu brisača u položaj isključeno i onda da ugasim auto da bi oni stali. heat
Sačuvana

Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: