Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 14:14:27 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: NOVO RESENJE IZ POSTAITALIANA  (Pročitano 488 puta)
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 30 септембар, 2010, 13:42:53 »

Eh, kao sto se svojevremeno Posta Italiana oslobodila belih Pandi, tako sad dodje red na FIAT Albea. Stanovita kuca Caruso iz NS uvezla je probni sleper natovaren Albeama sa 1.2 16V benzincima (iz Punta 1.2 16V), prilicno ocuvane, 2003 godiste. Za sada imaju 20-tak komanda. Juce ga je dovezao taxista iz susednog ulaza pa sam ga malo pogledao uzivo. Naravno odma je u njega turio plinaru s ogromnom bocom, obzirom da limuzinica ima ogroman gepek. Za porodice sa malim budzetom, za mene je ovo jedna od prilicno dobrih best-buy varijanti........
Link: http://www.polovniautomobili.com/oglas230336/fiat_albea_12_16v/

Kome treba malolitrazna limuzina za 4 osobe za cca 3.000 eurona (plus troskovi plinare), ima slatko da se navozi

Izvinjavam se na slobodi razmisljanja

« Poslednja izmena: 30 септембар, 2010, 14:28:57 AcaDorcol » Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 30 септембар, 2010, 18:38:53 »

Lep auto,samo ne mogu da procenim veličinu,je li kao punto sa dodatim repom ili kao palio
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 30 септембар, 2010, 19:47:11 »

Punto sa repom...

Aco, sve je to lepo, ali i glupo!!! Pa nema da se skida produžetak, pa da se đoramo sa krovnim nosačima, pa sjedala da stavljaš pa da juriš pojaseve... Krajnje dosadno i bez šmeka...

Šalu na stranu, verujem da je dobro vozilo...

Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 30 септембар, 2010, 19:54:50 »

Bogme, vise je kao Palio, cak i veci ........Sto se mene tice, nije neka lepota kad ga vidis u prirodi, ali kao klasican auto za 4-5 osoba nije ni toliko los. Unutrasnjost nije neka slika i prilika Italijanskog dizajna, ali obzirom da ima ugradjen radio sa CD playerom, zvucnike, klimu, airbegove za vozaca i suvozaca, nije ni toliko lose, a uglavnom nije ni izandjalo od upotrebe. Prtljaznik mu je zaista veliki i ima mesta za najvecu bocu za plin, i jos ostaje prtljaznika za torbe, kofere i sl. Naravno makina je reklo bi se, malo slabasna za tu velicinu kola ali obzirom da je (1.2 lit. 16V), nije ni toliko slabasna kako se cini na prvi pogled. Sve negde do 120 km/h nije troma, ali tu vec preko te brzine pocinje da se napreze i cuje.........U kombinaciji sa plinom uopste nije losa kombinacija za grad i srednje dug-medjugrad za porodice sa vise dece ili za taxi delatnost. Sto se tice delova, pasuje sve sa Punta 1.2 16V - sto je prednost. Kao benzinac daleko je laksi i jeftiniji za odrzavanje od diesela, s mnogo manje problema zimi (ulje, filteri, kajsevi, grejaci i sl...), a zbog male litraze ni potrosnja mu nije mnogo velika. Ubacivanje plina ga pretvara u gradsku limuzinu za 4-5 osoba sa malom dinar/kilometru cenom. Ovi na placu Caruso-a svi imaju manuelnu klimu, abs, i podizace stakala, jastuke... , i limarija im je veoma dobro ocuvana, uglavnom su presli oko 100K. Inace zabari su veoma kratko 2002 i 2003 radili Albeu u IT, a posle je sklapanje prebaceno u pogon FIAT-a u Tursku. Ove u NS su zabarske, sto je dobro. Auto je izbacen iz proizvodnje zbog zamene modelima sa savremenijim dizajnom i drugim paletama jacih motora (Stilo, Grande Punto, multipla, Doblo....), jer se uprkos velicini ispostavilo da 1.2 16V nije dovoljno jak za duza putovanja (osim za penzionerskih 120Km/h). Ne znam, ali sve mi se cini da ce za tu cenu Albe-e u tom stanju brzo planuti sa placa u NS (ima ih 20-tak komada). Kazu da je medju taxistima to novi hit medju polovnjacima, jer svaka druga kombinacija je znatno skuplja......Po gradu ionako nece ici vise od 120km/h, a mesta ima za 5-toro. Plinsku bocu mozes da stavis od 60 litara komotno....i da se navozas slatko(naravno to su neka moja razmisljanja). Sve to za brutto 4.000 EUR, nije lose.....
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 30 септембар, 2010, 20:05:49 »

Aaaaa, pa Gibo, u odnosu na Pandu, zaista je to punto sa reeeppppeeeem......Taj motor 1.2 16V u Pandi Classic - bi vec bilo nesto, a Punto s repeeem i s pandinim motorom - nije to to sto bi odisalo italijanskim duhom.........Ovo bi vise dosla neka ekonomik varijanta s benzinskim motorom. Nesto ko dacia Logan.........Za nekog ko ne pati od designa, ko bi da se vozika uglavnom po gradu s 3 dece za 3000 eurona......vredi da razmisli.
Sačuvana
bojanvet
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 30 септембар, 2010, 20:57:11 »

Pre nekog vremena kad sam menjao porodicni auto, razmisljao sam o ovoj Albei, medjutim , nisam bio posebno odusevljen.
Mnogo bolje se ponasao na putu, a i ekonomicniji je,auto sa 1.9jtd motorom, recimo Punto, ili Stilo!?
Mada, nisam kupio nista od ovoga, vec nesto sasvim trece, i za sada se nisam pokajao-Toyota avensis d4d, karavan, 2000.god...Natravno, posle Pande.
Sačuvana
IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 01 октобар, 2010, 10:45:07 »

Ova diskusija samo potvrđuje ono što već odavno znamo
PANDA NEMA PRAVU ZAMENU
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 01 октобар, 2010, 16:05:57 »