|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 30 септембар, 2010, 19:54:50 » |
|
Bogme, vise je kao Palio, cak i veci ........Sto se mene tice, nije neka lepota kad ga vidis u prirodi, ali kao klasican auto za 4-5 osoba nije ni toliko los. Unutrasnjost nije neka slika i prilika Italijanskog dizajna, ali obzirom da ima ugradjen radio sa CD playerom, zvucnike, klimu, airbegove za vozaca i suvozaca, nije ni toliko lose, a uglavnom nije ni izandjalo od upotrebe. Prtljaznik mu je zaista veliki i ima mesta za najvecu bocu za plin, i jos ostaje prtljaznika za torbe, kofere i sl. Naravno makina je reklo bi se, malo slabasna za tu velicinu kola ali obzirom da je (1.2 lit. 16V), nije ni toliko slabasna kako se cini na prvi pogled. Sve negde do 120 km/h nije troma, ali tu vec preko te brzine pocinje da se napreze i cuje.........U kombinaciji sa plinom uopste nije losa kombinacija za grad i srednje dug-medjugrad za porodice sa vise dece ili za taxi delatnost. Sto se tice delova, pasuje sve sa Punta 1.2 16V - sto je prednost. Kao benzinac daleko je laksi i jeftiniji za odrzavanje od diesela, s mnogo manje problema zimi (ulje, filteri, kajsevi, grejaci i sl...), a zbog male litraze ni potrosnja mu nije mnogo velika. Ubacivanje plina ga pretvara u gradsku limuzinu za 4-5 osoba sa malom dinar/kilometru cenom. Ovi na placu Caruso-a svi imaju manuelnu klimu, abs, i podizace stakala, jastuke... , i limarija im je veoma dobro ocuvana, uglavnom su presli oko 100K. Inace zabari su veoma kratko 2002 i 2003 radili Albeu u IT, a posle je sklapanje prebaceno u pogon FIAT-a u Tursku. Ove u NS su zabarske, sto je dobro. Auto je izbacen iz proizvodnje zbog zamene modelima sa savremenijim dizajnom i drugim paletama jacih motora (Stilo, Grande Punto, multipla, Doblo....), jer se uprkos velicini ispostavilo da 1.2 16V nije dovoljno jak za duza putovanja (osim za penzionerskih 120Km/h). Ne znam, ali sve mi se cini da ce za tu cenu Albe-e u tom stanju brzo planuti sa placa u NS (ima ih 20-tak komada). Kazu da je medju taxistima to novi hit medju polovnjacima, jer svaka druga kombinacija je znatno skuplja......Po gradu ionako nece ici vise od 120km/h, a mesta ima za 5-toro. Plinsku bocu mozes da stavis od 60 litara komotno....i da se navozas slatko(naravno to su neka moja razmisljanja). Sve to za brutto 4.000 EUR, nije lose.....
|