Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 14:26:00 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2
  Štampaj  
Autor Tema: Grejac zadnjeg stakla  (Pročitano 834 puta)
sale0509
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 25 октобар, 2010, 14:12:51 »

Pozdrav svima

Ako neko moze,molim vas,da mi objasni kako da povezem na instalaciju grejac zadnjeg stakla  good
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 25 октобар, 2010, 14:32:24 »

Pozdrav,

Sve zavisi imas li u komandnoj tabli prekidac grejaca i imas li u kutiji sa osiguracima relej za ukljucenje grejaca. Ako je Panda bila Van, pa je kasnije preradjena u putnicku (zadnja vrata), onda se mora ugraditi i prekidac grejaca i relej. Svakako mora ici relej izmedju prekidaca i grejaca jer je sam grejac veliki potrosac, pa zbog zastite instalacije struja na njega mora ici sa releja. Inace u razvodnoj kutiji osiguraca ima ostavljeno mesto za ovaj relej, ali ne znam ima li i instalacije ili bi tek trebala da se izvede instalacija. To sigurno bolje zna neko ko je preradjivao Vana na Putnicku.......
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 25 октобар, 2010, 16:52:51 »

Aca ti je sve rekao.
To mu biva kao nekad u doba SFRJ na partijskim kongesima kad si na početku govora rekao: "Slažem se sa predhodnikom", pa dodao i svoje smile Tako ću i ja.

Zašto je relej važan:
Pritiskom na dugme, grijač počinje raditi i ostao bi stalno uklopljen da nema releja koji ga nakon određena vremena sam isključi. Grijač je naime iznimno velik potrošač struje, pa bi zaboravnost mogla dovesti do preopterećenja.

Kako gospoda u FIATU (Fix It Again, Tony) nisu previše komplicirala, vjerojatno da imaš prekidač, (a ako ga nema, sigurno ti je već postavljen kabel). Pogledaj boju (boje) tog kabla (trebale bi biti naizmjence crna i ljubičasta) i potraži ga na spojki u gornjem djelu unutrašnjosti zadnjeg lijevog blatobrana. Odatle vučeš kabel kraj postoječih kablova brisača zadnjeg stakla do priključka na grijaču stakla. Sa grijača ide druga žica na masu.

Još informacija:
Osigurač je označen brojem 2 (15 A)
Relej se vodi pod kataloškim brojem 04292 i nalazi se krajnje gore lijevo na ploči sa osiguračima
« Poslednja izmena: 25 октобар, 2010, 16:55:05 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 25 октобар, 2010, 17:10:12 »

I na kraju jedan kongresni  fan fan fan fan fan fan fan, a posle kongresa  drinks drinks drinks
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 25 октобар, 2010, 17:12:00 »

XAXAXAXAXAXa

eh, nasmija me, dobri moj Aca smile
Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
drajgan
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 25 октобар, 2010, 23:38:44 »

Slažem se sa predhodnicima, ali...
Kod crvene Telekomove Pande van (2003) nije bilo prekidača grejača zadnjeg stakla, releja ni provučene instalacije do unutrašnjosti zadnjeg levog blatobrana. U tom slučaju mora se na rezvodnoj tabli u predviđeno podnožje ubaciti prekidač. Instalacija od prekidača do kutije sa osiguračima i relejima postoji. Na mestu releja grejača zadnjeg stakla (gore, levo iznad osigurača) postoji mostić za prespajanje kontakata. Njega treba izvaditi i ubaciti relej. Sa kontakta 87 releja voditi deblji izolovan provodnik (preseka 2,5 kvadratna mm) do leve kontaktne papučice grejača zadnjeg stakla. Desna papučica je već povezana sa masom vozila (minus pol akumulatora).
U unutrašnjosti zadnjeg levog blatobrana nalaze se:
- tropolni ženski konektor za el. vezu sa brisačem zadnjeg stakla,
- dvopolni ženski konektor za treće stop svetlo i
- jednopolna ženska papučica za lampu osvetljenja (u crnom van dodatku).
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #6 poslato: 25 фебруар, 2011, 22:55:30 »

Prvo pozdrav svima...a sad,pitanje read Rade mi samo 4 gornje linijice zadnjeg grejaca,video sam da ima prekida ka donjem delu grejaca...negde sam cuo da metelnom farbom se "povezu" prekinuti delovi i onda  sljaka kao leptir pioneer Ima li neko iskustva sa ovim,ili neki drugi predliog kako ovo resiti.hvala unapred
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 26 фебруар, 2011, 16:50:07 »

Vidoviti Obrad je u stvari hteo da kaze da Robiju rade samo 4 gornje zice. fan fan fan haha haha haha
Znaci , pitanje na kvadrat.
 Pomagajte, ja sam cuo nesto o nekakvom tecnom srebru, bla, bla, bla.....
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 26 фебруар, 2011, 18:02:50 »

Postoje dva proizvodjaca reparatur seta grejaca zadnjeg stakla, BISON i LOCTITE. Ovaj Loctite je bocica koja lici na lak za nokte, znam da se nanosi u tri sloja tako sto se smer mazanja zastiti sa dva paralelno zalepljena parceta selotejpa ili izolirbanda u sirini tracice grejaca koja je prekinuta (prekid naci unimerom ako se ne vidi). Tracice se odmah nakon mazanja skinu i saceka se da se osusi. Prilikom sledeceg mazanja se opet namestaju tracice selotejpa (da se ne bi osusilo mazanije preko zastitnih tracica). Reparatur setovi ima da se nabave u svakoj bolje snabdevenoj radnji za delove, ali nakon otvaranja ne moze da traje jos dugo. Tempirajte kupovinu pred proletnji skup, pa sa jednom dozom ispopravljajte svi redom koji imate problem.......
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #9 poslato: 26 фебруар, 2011, 21:22:38 »

E ko ce znati,ako nece Aca  fan fan fan Jos kad bi rekao sta je unimer?  blink  Robi ako hoces natalnu kartu da ti radim,samo reci wizard
Sačuvana
pandula
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

...koji je to auto bolji od moskvicha...????

« Odgovor #10 poslato: 27 фебруар, 2011, 00:26:55 »

Unimer je voltmetar,ampermetar,ommetar...i sve to u jednom!
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #11 poslato: 27 фебруар, 2011, 08:58:06 »

Ma znao sam,htedoh samo da vidim dal jos neko zna  blush2 hvala,poz
Sačuvana
obrad1981
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Pandara

« Odgovor #12 poslato: 27 фебруар, 2011, 10:06:53 »

Zvao sam Top Auto u Bulevaru Kralja Aleksandra na Zvezdari,trenutno imaju Loctite kosta oko hiljadu dinara a Bison nisu dobijali vec dva meseca a cena mu je oko 330 dinara.
Sačuvana
ganci
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 01 децембар, 2011, 22:58:43 »

Moram ponovo da pročačkam ovu temu, pokušavam da rešim grejač zadnjeg stakla nakon prepravke na putničku verziju sa klasičnim vratima. Što se tiče instalacija, imam sve kablove dovučena na prava mesta, samo treba da ubacim prekidač i relej. Prekidač sam našao od Yuga, ali ne mogu nigde da nađem relej. Da li je taj relej za koji je Pandit rekao da je pod kataloškim brojem 04292 neki specijalan ili može da se ubaci neki drugi. Ako neko zna kakav relej može da se ubaci i gde da se nabavi, skratilo bi mi muke, pošto ovi u radnjama sa Fiat-ovim delovima ne znaju ni šta ide ni gde da me upute.
Sačuvana
Sinnerman
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 02 децембар, 2011, 02:07:07 »

Udji u prvu prodavnicu auto delova i trazi auto relej, prvi koji ti daju najverovatnije ce odgovarati... Treba ti isti kao onaj za paljenje svetla (pricam o "telekom" pandi) i cena je oko 200din.

Sačuvana
Stranice: [1] 2
  Štampaj  

Prebaci se na: