|
kuntalo
|
 |
« poslato: 27 фебруар, 2009, 18:12:02 » |
|
Tako, elem, piše na svakom dokumentu kojim potvrđujem vlasništvo nove Pandojle.
Znam da sledi ukucavanje/dokucavanje, ali mene zanima da li neko poznaje tačan redosled procedura i birokratskih zavrzlama koje moram proći da bi mi nažvrljali par brojeva na motoru?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 27 фебруар, 2009, 18:25:52 » |
|
Kuntalo, elem daju ti uput da ti ukucaju broj u servisu ovlascenom za ukucavanje (na primer AK Kompresor na dorcolu). To platis na pr nekih 1000 dinara. Tamo ti izdaju potvrdu sa novoukucanim PUS-om (podacci o upisanom stanju). S tim valjda ides u MUP, da ti daju Resenje o PUS-u. (platis neku taxu). To resenje prilazes prilikom registracije i taj PUS ce ti stajati u saobracajnoj dozvoli. Kod mene se u Boban centru cudili sto su to radili, kad se broj lepo vidi, samo treba da imas posebnu neku lampicu sa ogledalcem koja se lepo zavuce gde treba i broj se ocita/ ali izgleda da je to nacin za popunu budzeta.....
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 27 фебруар, 2009, 18:30:03 » |
|
Ovaj, a gde mu tačno i dođe taj broj motora? Naravno, PUNO hvala na informaciji, meni svi rekoše kako ceo proces obavlja bratija iz MUP-a u 29. Novembra... Inače, mislio sam da će ex- Bubisti ovo najbolje znati... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Peckoni
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 27 фебруар, 2009, 18:41:58 » |
|
Kuntalo,
ja sam kupio na placu Pandu na kojoj je broj motora korodirao. Nakon sto sam platio Pandu uradili smo teh pregled koji je u sastavu placa. Prodavac je na sebe preuzeo obavezu da zavrsi proceduru ukucavanja broja.
Kako su ti uopste prodali auto sa necitljivim brojem motora? Kako su ocarinili vozilo? Prodavac treba da se pozabavi ovim a ne kupac.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Don't worry, be happy !
A vi kako te?
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 27 фебруар, 2009, 19:13:05 » |
|
Ma nazvali me 2 dana nakon kaparisanja i rekli za problem. Kao, rešiće oni, što će koštati oko 3800RSD, ili da biram novu Pandu. "Reši", rekoh. Moj primerak NE DAM.
Otišao juče po auto, vidim, svi se prave blesavi- dobro, i ja sam blesav, toliko, da ne vidim šta piše na fakturi, potvrdi i carinskoj deklaraciji.
I eto, imam cimanje pride.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 28 фебруар, 2009, 11:45:21 » |
|
Što Bubisti da znaju? Kod Bube je broj motora odmah ispred nosa kada se otvori hauba a pošto je uglavnom u ulju a blok od magnezijmske legure ne stigne da korodira...
Dobro ste mi to rekli, mogao bih da pogledam kod mene (ja ludak gledao samo broj šasije :o )...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 28 фебруар, 2009, 13:11:21 » |
|
Mislio sam da bar Vi imate iskustva sa korodiranim motorima i prepakivanjem istih, a onda videh... Kod Bube je broj motora odmah ispred nosa kada se otvori hauba a pošto je uglavnom u ulju a blok od magnezijmske legure ne stigne da korodira...
Nešto novo naučiš svaki dan...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 28 фебруар, 2009, 13:18:16 » |
|
Pa da, znaš kako, broj motora je na bloku odmah ispod štendera za alternator a kroz taj štender se sipa ulje i on je kao odvojeni deo od bloka pa je tu neki dihtung koji posle 30god izgubi funkciju i onda tu fino curka ulje na sitno i podmazuje okolinu  No, da se vratimo na temu...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
sonsy
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 05 март, 2009, 21:16:01 » |
|
Vidim da je neko gore pitao, ali i ostao uskracen za odgovor. Mene takodje zanima gde se kod pande nalazi broj motora, posto ga nisam mogao naci??
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 05 март, 2009, 21:55:26 » |
|
Kad gledaš motorni prostor spreda, s leve strane filtera za vazduh, iznad čepa za ulje. E, pa negde u tom kvadrantu, gledati odozGo, uz pomoć usmerenog snopa svetla. Tu ga bar nađoše ovi što su mi ukucavali PUS- broj juče.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sonsy
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 06 март, 2009, 21:47:19 » |
|
Ili si ti to slabo opisao ili sam ja slabo razumeo. Danas sam opet gledao motor i nevidim ga nigde. Gledao sam u knjizici nekog punta koji ima slican motor kao nas i tamo je ispod izduvne grane, ali ga kod mene nevidim odozgo. Jedino ako se ocitava pomocu nekog ogledala. Ajde molim Vas da neko ko je licno proveravao broj, napise ili na slici pokaze gde se taj broj nalazi i da li se moze ocitati odozgo ili je potrebno gledati iz kanala (sto mi zvucu glupo).
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sonsy
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 12 март, 2009, 21:37:32 » |
|
Čudi me da se nije javio neko sa slikom i boljim objašnjenjem mesta gde se nalazi broj motora... Edit: Nasao sam sliku gde je lepo prikazano. Samo jos treba doci do tog mesta 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 13 март, 2009, 16:54:28 sonsy »
|
Sačuvana
|
|
|
|
zlobba