|
pandit
|
 |
« poslato: 10 новембар, 2010, 19:58:01 » |
|
Pokrećem novu temu iz čiste ljubavi prema Kanti  Uslikavat ću ju svagdje gdje to bude zanimljivo. Počeli smo se malo skitati uokolo. Zapravo više Kanta nego ja. Ja samo sjedim, a ona vozi i traži zgodna mjesta za uslikavanje. Najviše joj se dopadaju takva na kojima se ne smije autom, a kako je pomalo umišljena, smatra da ta zabrana za pande ne važi. Tako je dok sam ja pušio i ocjenjivao hoće li kiša ili ne, Kanta skužila da hoće, pa se lijepo sakrila ispod velike rođake Dakote. Ko pile pod kvočku. Ali neka, bar nije pokisnula kao ja par minuta kasnije. (Partizanski aerodrom Otok, Bela krajina, Slovenija) Cilj ove teme je da uslikavamo naše pande na različitim zanimljivim mjestima, nek se vidi da smo sveprisutni. Zato molim, pridružite se  Galeriju zanimljivih pandi i njih prerade imamo, ta tema već postoji, a fotke bez pandi bi zapravo spadale na neki drugi, fotografski sajt.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 13 новембар, 2010, 16:40:56 pandit »
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 10 новембар, 2010, 20:13:49 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 10 новембар, 2010, 20:28:36 » |
|
Predveče me puhnulo da pogledam jesu li započeli sa uređivanjem jednog zapuštenog grada "maštovita" imena Gradac. Nigdje nikoga, sve zapušteno, taman da napustim gradsko dvorište, pokuca na staklo vrata Kante neki bljedunjav starkelja. Spustih staklo da ga pitam jel se što radi, a on se nasmješi i reće: - Ja sam Vlad Tepeš, jeste li za večeru samnom? Taman da ću reć, Vlado, sa zadovoljstvom, kad Kanta pojuri ko luda. Sama, gas nisam tako, keve mi. Morat ću do mehaničara, možda je gdje gas sajla zapela ili se pokvario karburator. A i prišarafit je treba malo, jer kad pada mrak, zakleo bih se da se Kanta trese.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 10 новембар, 2010, 20:39:05 pandit »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 10 новембар, 2010, 21:02:45 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 11 новембар, 2010, 11:17:55 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 11 новембар, 2010, 16:06:05 » |
|
Bio lijep dan, pa reće Kanta: Branko, 'ajmo bacit jedan đir....
Nekad samostan, danas Galerija i Forma viva, Kostanjevica na Krki, Slovenija)
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11 новембар, 2010, 16:11:31 pandit »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 11 новембар, 2010, 16:07:53 » |
|
(Kostanjevica na Krki, Slovenija)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 11 новембар, 2010, 20:21:02 » |
|
Ono plavo u vodi iza Pande je zapravo znak sa modela Sisley, zar ne? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 12 новембар, 2010, 15:02:18 » |
|
Ima trenutaka koje zabilježimo samo ako smo na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ponajviše mi je to bio problem zbog vozila; nezgrapno, glomazno, ne možeš ga ostaviti gdje želiš... Kanta je pravo otkriće i ispunjenje baš tih zahtjeva. Nema kutka gdje je ne mogu ostavit bez straha da kome smeta ili da nema mjesta. U mojim skitanjima po seoskim putevima, raznim nedođijama, jednostavno nema boljeg auta. Mislim da svaki fotograf koji drži do sebe, jednostavno mora imati jednu pandu u svom fotografskom priboru. Jel mora biti 4x4? Mislim da ne, da je dovoljno 4xtočak, hehehe
(Poslije svake velike kiše Krka poplavi i ova je crkva izgleda kao svjetionik usred mora. Dogodilo se jednom prije 2. svjeskog rata da su (vjerojatno pod utjecajem rujna vina sa okolnih brežuljaka) i svećenik i vjernici održali svadbenu misu u crkvi u čamcima. U Dolenjskom muzeju u Novom mestu postoje fotografije tog događaja. Bez pande, nažalost.)
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 12 новембар, 2010, 16:27:22 pandit »
|
Sačuvana
|
|
|
|
Alex
Pandista

Van mreže
BG - Bergamo, Beograd ;-)
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 12 новембар, 2010, 19:16:58 » |
|
Slikano danas iz "Pande", prilaz Zemun polju, blizu raskrsnice puta BG-NS. Sunce zalazi u pravcu surčinskog aerodroma. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 12 новембар, 2010, 19:45:55 » |
|
Bravo! Drugi puta pripazi malo; nisi vidio drota kako te mjeri radarom iza druge bandere lijevo 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 12 новембар, 2010, 20:22:09 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 12 новембар, 2010, 20:24:51 » |
|
Hvala prijatelju, drago mi je da se ti sviđaju, ali to nije moja zasluga. Fotke izgledaju profi samo zato jer je Kanta pristala da pozira 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Vlajko
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 12 новембар, 2010, 20:54:04 » |
|
Fotke su prelepe zbog faktora "x"... Onog neceg sto u reci bas i ne staje a slikom se sve kaze. Iz meraka, sevdaha iliti ciste uzivancije. Pandit, uzivam u tvom pisanju i fotkama, nastavi molim te. 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 12 новембар, 2010, 21:22:24 » |
|
Hvala Vlajko, eto dao si mi još više volje, iako je meni pomalo neugodno, progoni me neki blesav osjećaj da se previše namećem. Ali 'beš čovjeka bez kompleksa.
Baš danas se uhvatih u nekom klinču između ABeCeDe i Az-Bukvi-Vedu-Glagolju. Cijeli sam dan pisao na latinici, a razmišljao čirilično, pa sam i riječi pisao sa pogrešnim naglascima. Srećom je Kanta radila ko grom, čak mi se je i zvuk mjenjača iznimno dopao. To me je umirilo. Popodne za bušenja rupe za el. upaljač na konzoli za radio, sam uspio napraviti rupu samo 1 cm veću od potrebne. Prilikom bušenja sam probušio i tastaturu kompjutora (slaba strana automehaničarskoelektričnih radova u uredu), ali je na pisaćem stolu lak ostao neizgreban. Ok, sa donje strane ploče stola, pa sam na gornju stranu stavio skener i žena neće opaziti još dugo vremena. Dotle ću već nešto smislit, jer imam jednog druga kojega uvijek okrivim za slične stvari, pa me tu i tamo priupita; jel to njega moja žena zaista ne podnosi ili ga samo mrzi. A kako ću čovjeku reć da je "krivac" i za prošlotjednu rupu od opuška na novom čilimu koji je žena jako voljela. Ipak mi je drug, nema smisla da ga obremenjujem sa sitnicama.... Čim mi spomene ženu, ja naglasim da je jedina razlika između moje i njegove samo u tome što se moje bojim samo ja, a njegove obojica. Pa imam mir. Neko vrijeme.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 12 новембар, 2010, 21:27:59 pandit »
|
Sačuvana
|
|
|
|