|
AcaDorcol
|
 |
« poslato: 16 новембар, 2010, 19:38:50 » |
|
Eh da, blizi se i taj dan, da ce moja panda -stafetno -biti predata burazeru (neki od Vas ga znaju jer je bio samnom na jednom od okupljanja, a to je onaj sto je po Tasossu vozio jednu tipa Young pre neku godinu i definitivno se zaljubio u Pandu). Ja (sa nekom dozom sete) prelazim na jednu drugu vrstu fiata sa FIRE motorom (za 100 ccm vecim) , dok burazerov yougo koral 55 `89 ide u Zeleznik na reciklazu (i onako je zasluzio odmor posle 21 godine), a i burazer je zasluzio odmor od njega  . Kad se zazelim, ja cu od burazera dobiti koji krug. Naravno, bicu prisutan i na forumu (ako mi dopustite da otvorim Punto Classic sekciju), a Vas cu zamoliti da primite burazera u Club i da mu se nadjete, ako mu nesto bude trebalo. U to ime da nastavimo u ``HAIKU`` stilu: Tek sto rudi zora, Zabelese fasade jutarnjeg Soluna, Brodovi se njisu na sidristu, Prhnu lasta sa cempresa, trepnu ECU lampica, *(5 puta) Shishte Pandine gume, utonule u rastopljeni vreli asfalt, Utonusmo u spokojni mir! Panda forever!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #1 poslato: 16 новембар, 2010, 22:34:18 » |
|
Da... sve je podložno promjenama, što je zapravo normalno. A opet, eto panda ostaje u obitelji  Zapravo, pitao si ono što se i ja pitam: što da ne "fiat classic" kao u engleza, naprimjer. Na prvom mjestu panda classic, a onda ima seicento, uno, i što-ti-ja-znam koja sekcija, što mi se čini jako dobro. Neka vrsta širenja tehničkih horizonata. Sve su to Fiati, braća i sestre iz iste obitelji  Neizmjerna bi šteta bila gubit dobre ljude zato što su promjenili model automobila. A i društvo bi se povečalo. Ide ti "haiku", hehehe odmah si napisao "dupli"  Neka. Rastanci su uvijek bolni. Opet me nešto kopka...moj burazer je zbog neke hebene situacije bez auta. I ja bih njemu dao Kantu. Jedino njemu. Ponudio sam mu i odličan skuter, super za grad. Ali neće, dodatni mu je trošak, veli da i tako djelim s njm drugo, a i grana je tu. Eu. Zasad. Ako prije ne propadne. Eu, mislim. Kanta neće.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 16 новембар, 2010, 22:40:51 pandit »
|
Sačuvana
|
Uvijek gledaj vedriju stranu 
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #2 poslato: 16 новембар, 2010, 22:40:06 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #3 poslato: 17 новембар, 2010, 09:04:25 » |
|
Aco tebi je dozvoljeno da ostaneš bez Pande ali ti nije dozvoljeno da nas napustiš!!! A što se Puntaća tiče, može, otvorićemo i tu sekciju, nikaki problem nije, samo da te zadržimo...
Burazer je dobio najbolju Pandu u Beogradu!!!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #4 poslato: 17 новембар, 2010, 09:18:22 » |
|
Aco tebi je dozvoljeno da ostaneš bez Pande ali ti nije dozvoljeno da nas napustiš!!! A što se Puntaća tiče, može, otvorićemo i tu sekciju, nikaki problem nije, samo da te zadržimo... Gibo, ponosim se tobom 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 17 новембар, 2010, 11:00:00 pandit »
|
Sačuvana
|
|
|
|
bojanvet
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #5 poslato: 17 новембар, 2010, 10:48:31 » |
|
Eh da, blizi se i taj dan, da ce moja panda -stafetno -biti predata burazeru (neki od Vas ga znaju jer je bio samnom na jednom od okupljanja, a to je onaj sto je po Tasossu vozio jednu tipa Young pre neku godinu i definitivno se zaljubio u Pandu). Ja (sa nekom dozom sete) prelazim na jednu drugu vrstu fiata sa FIRE motorom (za 100 ccm vecim)
E moj Aco, kad bi Fiat znao koliko si samo ucinio na popularizaciji Pande, poklonio bi ti auto. Koliko je samo nas kojima si pomogao svojim savetima prilikom kupovine, i odrzavanja nasih pandi. Videces , posle Pande , vise nista nije isto...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #6 poslato: 17 новембар, 2010, 11:24:58 » |
|
Nekako sam očekivao da češ prvi kupiti Albeu,pa lagano širiti vidike i nama ostalima
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #7 poslato: 17 новембар, 2010, 13:49:12 » |
|
Aco, nek je sas srecom, konacno da se i ti resis bede ! 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
bojanvet
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #8 poslato: 17 новембар, 2010, 13:57:19 » |
|
Nekako sam očekivao da češ prvi kupiti Albeu,pa lagano širiti vidike i nama ostalima
A jel se Albea pravi u Turskoj ili u Brazilu? Ne izgleda lose...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #9 poslato: 17 новембар, 2010, 17:37:36 » |
|
E moj Aco, kad bi Fiat znao koliko si samo ucinio na popularizaciji Pande, poklonio bi ti auto. Koliko je samo nas kojima si pomogao svojim savetima prilikom kupovine, i odrzavanja nasih pandi. Videces , posle Pande , vise nista nije isto...
Hvala na lepim recima. Nadam se da prilikom popularizacije nista nisam preterivao. I sad Vam priznajem da se ni jednog auta do sada nisam tako slatko navozao kao Pande Classic. To je zaista jedan od retkih, zaista retkih auta koji me nikad, ali nikad nije izdao. Kad mi je najveca frka bila (voznja keve u hitnu pomoc u sred noci na minus 20), on je kresao na cetvrt kljuca. Kad mu je crko akumulator (koji je bio originalni fabricki), upalio sam je na dva metra hoda u rikverc, iz prve i uz razrogacene oci txista sa obliznje taxi stanice. Do duse tada je stradala jedna zardinjera sa cvecem koja se nasla na tom putu, ali recimo ni tada zadnji branik nije pukao, nije se cak ni ogrebao. Po Solunskoj enormnoj guzvi na +42, sibala je i prestrojavala se kao ferrari, parking mesto je nalazila i na najneverovatnijim mestima, provlacila se kroz jutarnje i popodnevne spiceve, nosila je profile od 2.5 metara za zastakljivanje terase i rigips pregradne zidove, vukla je kucne potrebstine iz megamarketa o novim godinama, slavama, rodjendanima, stigla je do Tassosa, Halkidikija, Subotice, drala je na semaforima 20 puta jace od sebe, nosila je kofer od 320 litara, trpela je i dobro i zlo zajedno samnom. Jos nesto, mozda i najvaznije, pruzila mi je neverovatan uzitak u voznji. Sa njom sam se osecao kao vozac, i to uglavnom sportski vozac. Ni u jednoj saobracajnoj situaciji mi nije dala ni najmanji moguci razlog da pocrvenim - naprotiv, mnogo, ali mnogo puta me naterala da budem ponosan, da se pumpam ko tetreb, da budem respektovan, cak i od onih koji kola kupuju da bi se pokazali. Niko ko se vozio u njoj nije imao nista lose da kaze, ma ni da pomisli. Posto sam ja u nekim respektabilnijim godinama, moguce je da cu dok me zdravlje sluzi voziti i druga vozila, mozda bojlje, mozda modernija, ali osecaj voznje u pandi, ostace samnom sigurno do kraja. Sve drugo ce definitivno biti razlicito od onoga sto mi je pruzio taj neverovatni mali zivahni Fiat, pod nazivom Panda Classic. U istoriji automobilizma ima svega par takvih dragulja, i ponosan sam sto sam imao CAST da licno posedujem i vozim jedan od njih. HVALA joj za svaki trenutak koji je bila samnom. Sad je predajem burazeru, da se odmori od situacija koje je imao i da se nauziva u pravoj voznji. Ja cu uskoro preci na Punto Classic, benzinac 1242 ccm sa FIRE motorom, takodje, i nadam se da necu imati problema obzirom da je taj sklapan u Crvenom Bajracetu. Srecom, motor dolazi iz italije kao i vecina delova, ali ipak.........imam odredjenu dozu sumnjicavosti. Eto ispala je taka prilika, birati se nije moglo puno, i sistem reciklaza-staro za novo ucinilo je svoje...........U posebnom odeljku koji cu otvoriti ovde na forumu, obavestavacu vas kako se stvari sa Puntom Classic odvijaju. Ostajem sa Vama svima, i dovodim Vam burazera koji je isto zaljubljenik u Pandu.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 17 новембар, 2010, 17:51:18 AcaDorcol »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Joe
|
 |
« Odgovor #10 poslato: 17 новембар, 2010, 18:02:10 » |
|
Svaka cast Aco, samo dobar covek moze opisati ovako lepo auto od koga se rastaje. Drago mi je da si i dalje sa nama, ovaj forum bi bez tebe bio prazan. Mnogo srece sa novim Fiatom Punto. Pozdrav
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 17 новембар, 2010, 18:04:24 Joe »
|
Sačuvana
|
Kada ti sreća okrene leđa, šutni je u dupe !!!
|
|
|
|
mc
|
 |
« Odgovor #11 poslato: 17 новембар, 2010, 18:21:04 » |
|
Aco nek je sa srećom nije panda nego nesto malo veći maramun. Dal ima dušu ili potencijala pričaćeš al kao panda tako simpatičan i ružan(da ne kažem gadan) nije sigurno.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #12 poslato: 17 новембар, 2010, 21:35:02 » |
|
Hvala na lepim recima. Nadam se da prilikom popularizacije nista nisam preterivao. I sad Vam priznajem da se ni jednog auta do sada nisam tako slatko navozao kao Pande Classic......
Ne da nisi preterao, svako ti je slovo Istina. A da sam se naložio, još na starom forumu, na pandu dobrim delom zahvaljujući tebi... jesam! I ne samo ja, nego i lepša, bolja i pametnija polovina  Ništa ti ne preostaje (znamo gde živiš!!  ) nego da otvaraš Punto sekciju i ostaneš u komšiluku... Pa da bude: Komšo, aj na pivo!  U svako slučaju, hvala, srećno!! Aco, nek je sas srecom, konacno da se i ti resis bede !  
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pandit
|
 |
« Odgovor #13 poslato: 17 новембар, 2010, 21:52:15 » |
|
Drago mi je gos'n Aco da se moderniziraš. Toplo se nadam da će nova makina imati i klimu, jer nekako nama, starijim tinejđerima klima za velikih vrućina pasuje. I mi smo bili mladi, al su danas takva vremena da već svaki balavac ima 50 godina  Kad budeš imao novu makinu doma, molim te da te uslikaju u njoj, da i ja uživam u tvojoj prinovi. Od srca ti žele puno veselih kilometara Pandit i Kanta.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #14 poslato: 17 новембар, 2010, 22:48:57 » |
|
Moja svastika ima punto klasik i...... Crkla letva volana, Otisli nosaci motora, svi... Popucale cevi od kocione instalacije.... Curi joj shiber.... ispod suvozacevih nogu istrulio patos pa sad nema broja shasije.... Na oba prednja sedista popucale sajlice za obaranje istih.... Motor brisaca place dok radi, toliko glasno da je bolje bez njega.... Motor ventilatora grejanje kabine cvili, toliko da je bolje bez njega.... Motor se ne vidi od ulja, ali i on se cuje tako da je bolje bez njega... ..... ,..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... ..... Ali ona ima fabricki pokazivac temperature rashladne tecnosti i NE GORI JOJ GREMLIN LAMPICA ( mora da je jadna i sama pregorela) Eto...... nadam se da ces lepo spavati......... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|