Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 15:26:46 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Kontakt ključem i - ništa?! - 2.dio - (el. prekidač brave volana)  (Pročitano 551 puta)
pandit
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« poslato: 20 децембар, 2010, 16:05:31 »

Kao što sam već nešto galamio po vikalici, zakurblah kantu, sve ok, sjetih se da sam u žurbi nešto zaboravio, ugasih motor, vratih se, vrtim ključ u bravi, Panda šuti ko moja punica kad se izvoli uvrijedit  beee

U trenu sam šiznuo, jer mi je odmah postalo jasno što se dogodilo, ali idemo redom:
1. Provjera klema na akumulatoru, to je ok.
2. Akumulator ok.
3. Ima struje svagdje osim na stvarima koje su vezane na ključ automobila.
4. Smiriš živce jednom metaxom i psuješ po izboru....

Slijedi skidanje volana, sklopa ručki žmigavaca, svjetala i brisača.... eh, da i poklopca instrument table, jer će sigurno trebat skinut elektroprekidač....  Pomalo dosadno, napravio sam to već nekoliko puta.
Usput uzeh ispitivač, provjera kontakata brave, napon tamo gdje mora biti, dakle nema sumnje, električni prekidač ili kako to popularno zovu: "uložak brave".
« Poslednja izmena: 20 децембар, 2010, 17:54:35 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 20 децембар, 2010, 16:29:26 »

Da puno ne filozofiram, izled da je otišao je taj elektroprekidač  angry2 angry2 angry2 angry2 angry2 angry2
Vađenje je jednostavno, na gornjoj i dolnjoj strani metalnog kučišta brave volana u djelu u kojem stoji taj  angry2 angry2 prekidač se nalaze 2 rupe u kojima su zakačke koje drže taj  angry2 angry2 prekidač. Lagano ih potisnite prema unura i izvucite taj  angry2 angry2 p***kidač.
Što sad?
Zanitovan je i tu popravka nema. Nema smisla ni pokušavati otvarati, jer je sastavljen iz sistema prekidača, klema i opruga, pa će ih u slučaju otvaranja biti sveposuda, samo ne tamo gdje bi morale biti...
Rješenje je samo jedno: nabaviti, kupiti, demontirati, ukrasti, što li drugo, jer u obzir dolazi samo zamjena....
Danas je prekasno, vidjet ću jel' ima kakvo rješenje sutra.
(kasnije se pokazalo da nije el. brava, več mehanički dio brave - vidi kasnije postove)

Ljute me dvije stvari:
1. Nema vožnje Kantom do daljnjega.
2. Parking mi strm i treba auto gurnut na drugo mjesto, ali osim mene nikako dobit još dvije konjine da mi pomognu... tropreg vuče ko lud.

Ljuti me još i to što bi improvizacija zahtjevala 2 prekidača; jednog za anlaser, drugog višepolnog za ostale strujofekalije, a ključ bi služio samo za zaključavanje/odključavanje volana. To je zapravo 3. stvar, ali pošto sam rekao da me ljute samo 2 stvari, neću ni spominjat....

Ah da... Pazite na ovo: Na prekidaču su dva valjčiča (foto 4, legnu u ona 2 udubljenja u središtu gornjeg djela), uz novi prekidač se vjerojatno ne dobivaju, pa ih spremite, jer bez toga neće funkcionirati pri ponovnoj montaži.

Usput sam vidio što je polomljeno na sistemu za žmigavce, pa mi ne isključuje žmigavce pri izravnavanju volana, ali to je već neka druga priča....
« Poslednja izmena: 13 јануар, 2011, 16:30:46 pandit » Sačuvana

IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 20 децембар, 2010, 19:57:52 »

Prvo,nisu se s*ebali svi prekidači u sklopu,već samo neki--manje bitno,ali se da ommetrom...
Drugo,ako imaš nekoliko žica sa klemom(ženskom i barem tri)onda možeš zaverglati i upaliti na žice kao oni lopovi na filmu....
Treće,ali ne i manje bitno,možeš pitati pašu li od punta,stila zastave(oprostite što psujem)

Ako Te nisam naljutio ,uslikaj taj prekidač migavaca i onaj polomljeni p-mpek što ne vraća ....a uredno škljoca i zapinje volan u krivini pa mi natekli bicepsi od parkiranja
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 20 децембар, 2010, 21:09:14 »

Ako Te nisam naljutio ,uslikaj taj prekidač migavaca i onaj polomljeni p-mpek što ne vraća ....a uredno škljoca i zapinje volan u krivini pa mi natekli bicepsi od parkiranja

Ne znam čime bi me naljutio:) Ono od žmigavaca snimim sutra.
Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 21 децембар, 2010, 11:53:55 »

Kao što sam i očekivao, štorija se je zanimljivo komplicirala, hehe. Daklem, odoh prvo do mog dobavitelja kod kojeg kupujem skoro sve potrebne auto djelove i potrošni materijal. Ljubazni dečki, zvali ove iz Fiata Slovenija. To sam mogao i ja, ali sam se zarekao da sa majmunima neću gubit vrijeme. Štos Fiata Slovenija je u tome, što su na centrali obrisali module programa Fiat ePER, pa tih dijelova kao "nema više u proizvodnji i prodaji". Tipično slovensko rezoniranje o starijim automobilima, ali im se to sveti, pa propadaju. I neka. Kad riknu, častit ću upravu pićem i zlobno im se smijat u lice.
Ali ovaj puta su (citiram) "Našli jedan jedini komad u skladištima u Sloveniji, nema više ni za lijek, ali nije samo uložak, nego brava komplet, bez cilindra. Cijena prava sitnica, samo 133 eura...." Jebemti, pa za tu lovu na otpadu mogu kupit cijelu pandu!
I sad kad bih bio toliko lud da to kupim, evo cirkusa: pošto je kućište zanitano ogromnim zakovicama, ne dolazi u obzir mjenjanje toga, nego bih sa tog skupog kućišta brave samo skinuo elektroprekidače i dao na svoje. Kad bih htio napraviti bilo što drugo, bio bih isto toliko glup kao i ovi u Fiatu Slovenija. Nisam baš neki cvjetober inteligencije, ali biti takav idiot kao ovi, eeee... to je zaista problem.
Postoje 2 rješenja: Fiat Hrvatska ili neki otpad. Malo ću nazvat, preferiram odpad jer bih nabrao još dijelova smile
Sačuvana

gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 21 децембар, 2010, 12:05:43 »

Ili neko to da ti nađe kod nas, spakuje i pošalje?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 21 децембар, 2010, 12:14:07 »

Hvala Gibo na ljubaznosti, sutra će to već biti namontirano.
Jedan telefonski razgovor i za 50 eura kupih pola kabine pande smile
Malo ću putovat, malo šarafit, što ćeš ljepše:)
Sačuvana

pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 23 децембар, 2010, 15:44:54 »

Jedna žalosna vijest: rekoše mi da je taj elektroprekidač koji su mi danas u Zagrebu prodali zadnji koji je FIAT (ePER) imao.
Povijesnom trenutku je prisustvovao i naš član Bunda koji mi je to i sredio, pa smo duboko dirnutii tom činjenicom otišli na travaricu, kako bismo to dostojno obilježili. Sad, ako se u još kojoj nezavisnoj trgovini nađe, toliko bolje, ali pošto je u trgovini skupo (440 kuna -20 % na plaćanje kešom), bolje je to zatreba li kome, kupiti na otpadu. Provjerio sam i to, ako nema za Pandu, odgovara i od Una, Tipa i sijaset drugih automobila. Pametno je uzeti sa sobom original i provjeriti, ili bar isprintati fotke sa ovog foruma.
Sačuvana

Bunda
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 23 децембар, 2010, 16:08:46 »

blind jedna ispravka
-20% je bilo ne za kesh vec zato sto je dio bio star tj u ducanu dugo i zadnji  download
Sačuvana

Nepsujem,nepušim ,nepijem,bemti upade mi cigareta u pivo smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 23 децембар, 2010, 18:26:22 »

Pa da. Čekali su da to krepne na Kanti  jester jester jester jester
Sačuvana

Bunda
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 23 децембар, 2010, 18:39:03 »

jester jester jester jester cool scare
Sačuvana

Nepsujem,nepušim ,nepijem,bemti upade mi cigareta u pivo smile
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 13 јануар, 2011, 14:43:33 »

Da se ne pravim pametan, evo vam danas još jedno iskustvo (čitaj greška)  blush2 blush2

Radi se o toj električnoj bravici. Onu originalnu sam skinuvši malo vrtio, pa se kroz par minuta sjetim da sam napravio vrhunsku glupost: sad ne znam originalni položaj. Reko, ništa, kad kupim novu, bit će u originalnom tvorničkom položaju.
Ali eto vraga, izgleda da su i u trgovini (jer je dugo stajala) kad su je neki imali namjeru kupit, svaki puta malo vrtjeli. Stavim bravu, priključim žice i  angry2 angry2 angry2 ...i auto zavergla bez dodavanja kontakta!!! Kako auto stoji na kosini, osim ručne imah u brzini, pa se "odvezoh" par metara dok ne izvukoh priključke grrrrr.....

Sad se igram da pokušavam ustanoviti koji je položaj početni!!
Da sam skinuvši stari prekidač ostavio netaknuto, ne bih imao tih problema, samo bih po njemu postavio položaj prekidača i sve bi bilo ok. A ni fotka ne pomaže, jer je slikano poslije igranja s prekidačem smile
« Poslednja izmena: 13 јануар, 2011, 14:46:02 pandit » Sačuvana

IFA
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 13 јануар, 2011, 15:32:41 »

Znači,malo si ga čač kakao  jester jester jester
Sad ide sistem Lego kockica  drinks drinks :drinks:popi pivce da sačuvaš živce,
i tako će pre nego se stigneš pošteno iznervirati neki GURU poslati skicu ili električnu šemu  this this,pa ćemo
se  lol lol lol lol lol lol loldance1 dance1 dance1
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #13 poslato: 13 јануар, 2011, 15:51:15 »

Sledi metoda uzaludnih pokušaja... Ili metoda pudinga!

*Metoda pudinga: Kako znati da li je puding dobar? Nećeš znati dok ga ne probaš!
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 13 јануар, 2011, 16:01:58 »

Da  blush2
Otkrio caku: ogledalce i baterijska svjetiljka, vide se položaj u koje treba postaviti dva "zubića" el. brave prije ulaganja.
I sad največe razočaranje: el. brava je ok.
Ručno mi starta i stara (spojeno na kontakte, ručno okretanje rotora el. prekidača)  biggrin biggrin biggrin biggrin Nema druge nego komplet zamjeniti bravu volana....
Da sam baksuz, znao sam, ali me Onaj gore poneki put malo previše zajebava suicide_fool
Dakle, dođoh do jedne dobre "cake" za druge (ne za mene, ja več zahebo do daske):

Kad "crkne brava" sljedi postupak:
1. skinuti elektroprekidač iz ležišta.
2. ponovno spojiti kontakte an elektro bravu.
3. ručno zavrtiti sredinu eletroprekidača
   a) nema ništa - riknuo elektroprekidač
   b) zavergla li - riknula bravica , elektroprekidač je ok
5. pri zamjeni kompleta brave zadržati stari cilindar sa ključem. Lagano se vadi pritiskom metalnog dugmeta (označeno na fotki) da ne bi morali mjenajti i cilindre brava vrata.

Ovaj je postupak još jedan dokaz da novo ISKUSTVO nije ništa drugo nego PRAVLJENJE JOŠ JEDNE GREŠKE. Za sebe zato ne mogu reći da sam "vrlo iskusan" nego poštenije: mlogo sam bre grešan     jester jester jester
Postoji li vedrija strana tog cirkusa? Postoji: sad imam rezervni prekidač brave volana smile
« Poslednja izmena: 13 јануар, 2011, 17:04:46 pandit » Sačuvana

Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na: