Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 15:48:51 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 4
  Štampaj  
Autor Tema: Zadnja vrata  (Pročitano 2789 puta)
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« poslato: 03 март, 2009, 15:38:46 »

Drugari,

Kod mene su još uvek teretna zadnja vrata. Imam obična u podrumu, lomim se da li da ih stavljam ili ne. Koliko je komplikovano zameniti zadnji crni deo (teretna vrata) ovim običnim i da li je to neko radio? Ako jeste, kratak opis bi bio interesantan. Probao sam na brzinu da pogledam, (i opet ću) ali... Uz vrata sam dobio deo sa trnom koji se montira unutra, dole, u gepek, za koji hvata brava na vratima, i dva komada profilisanog lima debljine cca #3mm sa šlicem za vijak M8 (otprilike) i gumom preko. Niti vijak, niti bilo šta drugo nije bilo u "borbenom kompletu" iz NS.

Usput, kad sam nabavio vrata bilo ih je samo u beloj, žutoj i bordo boji, pa sam uzeo bordo. Inače, sva su bila pomalo zguljena, čuknuta,... pa sam gledao da budu što čitavija jer ih bez obzira moram farbati kad ih (ako ih) stavim. Otud sledi da ako neko mož' da preporuči nekog krštenog farbara, nek šibzne PP il' kako god.
Na starom forumu sam čitao da se pominju (ne znam da li sam i memorisao) uputstva za povezivanje zadnje instalacije (brisač, prskalica, grejač)... Ako ih nađem okačiću da dopunim ovo pisanije, ako neko ima pri ruci neka kači...?

Valjda je dovoljno interesantno da otvorimo novu temu!?
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 март, 2009, 14:32:56 »

Pazi sad, mudrog li odgovora na tvoje pitanje, Miro.
Zavisi sta ces da vozis. Ja sam juce savetovao jednog naseg kolegu (pozdrav za njega) da ipak ostavi obicna tkzv. treca vrata. Sa onim teretnim crnim, sigurno smanjujete sirinu otvora za bar 25 cm.Isto se odnosi i na visinu. Evo , ja sam u moju pandu bez problema ubacio dva prazna btreta od 200 lit. (na obicna treca vrata) i sta ce mi vise. Tu je i pitanje preglednosti. Vozio sam i jednu i drugu varijantu. Panda sa teretnim dodatkom je pozadi jako nepregledna.
S druge strane, teretnim produzetkom dobijamo malo vise prostora , ali verujte, neznatno.
Moj savet-- obicna vrata u svakom slucaju!!!
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 04 март, 2009, 14:39:38 »

Pridružio bih se Robertu u stavovima... Isto tako, mislim da su obična vrata bolja i na polju estetike...

Videh malopre jednu Pandu Telekomašku sa zadnjim vratima od one stare verzije sa žljebovima za tablicu... Izgleda jako smešno...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #3 poslato: 04 март, 2009, 14:56:53 »

I ja naginjem na tu stranu...
Lobiram....

Moraću da se posvetim tome I prilikom, hvala za iskustva u svakom slučaju!
(i dalje ostaje zamena - da l neko je radio, da li je komplikovano ili...)
Sačuvana

AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 04 март, 2009, 15:16:58 »

Nisam to radio Miro, al mislim da je prosto, ko pasulj, samo ako imas vrata.....
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 04 март, 2009, 15:39:03 »

Evo, dok čekam u SUP-u NBG (nadam se) poslednji red danas, kratko o zadnjim furgon-vratima.

Ključevi viljuškasti i krstasti, nek' se nađu i gedore: 8, 10, 13- za sve šrafove.
Bušilica i burgija (6-ica, čini mi se)- za pop-nitne.

Ako je mom ćaletu i meni trebalo 2.5 sata, iole umešnom će trebati 1.5h.

Paziti na el. instalaciju, tj. samo je iskopčati iz džeka koji se nalazi iznad kupe-lampe na furgon vratima.

Sutra, u odgovarajućoj temi, sledi ep: "Kako registrovati Pandu iz NS-a, pritom ukucati novi br. motora i odraditi atest".
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 04 март, 2009, 15:46:53 »

Ja sam na mojoj bivšoj to uradio sam i nije komplikovano ali nisam povezao instalaciju.
Prvo ofarbaj fabrička-treća vrata pa tek onda skidaj teretna,nabavi keder-gumu koja ide  ispod vrata,vrlo bitna stvar je da kad budeš montirao treća vrata je da na svaku šarku kojih imaš dve sa po dva šarafa na te šarafe namontiraš pre stavljanja gumene podloške-platne u suprotnom tu curi voda.
Sačuvana
ZIKAL
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 04 март, 2009, 15:53:07 »

Taj nas kolega sam ja! Hvala na pozdravu i takodje moj pozdrav Robiju.
Ja sam razmisljao da nabavim (neka varijanta sa Kuntalom,al kolko vidim,stvar gotova!) i vratim onaj crni deo sa dvoja vrata. Hvala Robiju sto me ubedi da bi mi to bila greska. Verovatno!
Miro,stavi treca vrata i uzivaj!
Pozz
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 04 март, 2009, 15:59:25 »

Ako nekome trebaju teretna vrata imam viška i rado ću ih proslediti novom gazdi.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 04 март, 2009, 19:34:54 »

Prijavio bih se ako moze......
Sačuvana
rele
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 04 март, 2009, 19:54:05 »

Za zadnja vrata ???
Nije problem-vrata rezervisana za Acu
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 04 март, 2009, 20:54:12 »

Ja bih zamolio drugare koji su imali na krovu one italijanske nosace za merdevine a vise im ne trebaju, da me kontaktiraju u vezi prodaje istih( Ziko, zamisli ja nesto kupujem, a....)trebaju mi samo oni nosaci koji idu na prednji deo auta i to dva komada. Znaci moracu da kupim od dvojice :-[ :-[ :-[ :-[
Ajde , ljudi, pomagajte. Sad moram da smislim nacin da kako da na krovu vozim gumeni  REGISTROVANI camac, do duse izduvan, ali i tako je poprilicno velik.

Jos nesto u najavi, a mislim da ce mnoge zanimati. U subotu idem u pancevo da montiram kuku.Otvoricu novu temu o tome kada sve zavrsim. Drzite mi palceve da ne netrcim na nekog nadri-majstora koji ugradjuje kuke loseg kvalitata.
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #12 poslato: 04 март, 2009, 22:31:28 »

Aj od kraja:
prednji nosač nisam dobio, nije ga bilo na autu...
zadnja teretna vrata će verovatno kod dede u garažu, zlu ne trebalo...
zadnja obična će biti na autu čim se sastavim sa vremenom, juri me ko stigne! Koristan je savet za gumene podloške, keder, kao što je korisno i ohrabrenje da nije NASA nauka skinuti teretna i staviti obična vrata.

Kako i kad god bilo, izvješće pišem čim se desi neka konkretna akcija sa vratima.
Zasad samo maskota na retrovizoru, u petak novi amortizeri, goriva zasad ima....
Sačuvana

yungalunga
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

dziponja riponja

« Odgovor #13 poslato: 05 март, 2009, 09:50:25 »

Ja bih zamolio drugare koji su imali na krovu one italijanske nosace za merdevine a vise im ne trebaju, da me kontaktiraju u vezi prodaje istih( Ziko, zamisli ja nesto kupujem, a....)trebaju mi samo oni nosaci koji idu na prednji deo auta i to dva komada. Znaci moracu da kupim od dvojice :-[ :-[ :-[ :-[
Ajde , ljudi, pomagajte. Sad moram da smislim nacin da kako da na krovu vozim gumeni  REGISTROVANI camac, do duse izduvan, ali i tako je poprilicno velik.

Jos nesto u najavi, a mislim da ce mnoge zanimati. U subotu idem u pancevo da montiram kuku.Otvoricu novu temu o tome kada sve zavrsim. Drzite mi palceve da ne netrcim na nekog nadri-majstora koji ugradjuje kuke loseg kvalitata.

Robi, zvacu danas ove u Zelezniku da pitam koliko su,posto ih oni bacaju u staro gvozdje!
Sačuvana
power70
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 05 март, 2009, 14:39:32 »

U Novom Sadu su ti nosaci 30 evra komplet! Toliko su mi bar trazili!
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4
  Štampaj  

Prebaci se na: