|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #45 poslato: 21 мај, 2009, 16:59:29 » |
|
Samo nas gledam, i mislim se- kol'ko je Rele-u široko... E', crvena- a City! Talija jedna sremačka... 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
jokicm
|
 |
« Odgovor #46 poslato: 22 мај, 2009, 07:18:44 » |
|
Na našem druženju smo vizuelnim pregledom utvrdili i mesto drugog motorčića, i kablove. Na rezervoaru postoji mesto za / kao što ŽIKAL kaže,pozz ŽILE/ i videli smo da može da se ubaci nekoliko različitih veličina motora, jer su na rezervoaru čini mi se 3 obeležena kruga, po kojima treba otvoriti rupu za motor, zavisno od veličine, s tim da za original Pandin motor postoji i mesto za njegovo fiksiranje/žljeb/. Motor se ne šrafi nego se samo uglavi u rezervoar sa sve gumom i ne ispada. Ako treba da izvršim još neko izviđanje, tu sam. Pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sima
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #47 poslato: 07 децембар, 2009, 12:42:44 » |
|
Montirao sam pre par dana zadnja vrata na telekom pandu.. sve sam zavrsio za sat vremena , bas je jednostavno  (naravno pre toga sam citao forum) vrata su mi doneli iz KG-a, ofarbana u telekom crvenu, sa kederima, sarkama, brisacem, drzacem vrata (neznam kako se to zove tacno..) i metalnim delom za zatvaranje vrata... cena je bila 80e za ofarbana i 60 obicna... sad moram da sprovedem struju t.j. da montiram prekidace ali to ne smem sam vec bi kod nekog elektricara.. gde da kupim ono sto mi fali (prekidace, crevo za pumpicu..) ? i dobio sam vrata bez kljuca za bravu, kako to da resim? da li mogu da napravim kljuc ili mora da se kupuje cela brava i gde? Pozdrav svima!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #48 poslato: 07 децембар, 2009, 14:17:43 » |
|
Simo, bravicu *(cilindar) bravice zadnjih vrata ce ti prepakovati svaki iole dobar bravar - prema kljucu kojim otvaras prednja vrata......tako da za to nema frke.......recimo onaj u Bul. Despota Stefana........ Sto se creva prskalice zadnjeg stakla tice, mozes kupiti na metar crevo visokog pritiska u snabdevenijim radnjama sa slavinama, bojlerima, vodokotlicima (recimo inmas jednu takvu radnju u Zorza Klemensoa). Potrebno je da bude crevo visokog pritiska jer to crevce je od tvrde plastike, a prolazi iz posude pod prednjom haubom (ista je posuda za prednje i zadnje staklo), samo mislim da ces morati da dodas motorce iz Youga (koje je neko sa foruma - cini mi se provalio da pasuje 100%. Dakle u tu posudu pod prednjom haubom ima mesta za prikljucivanje dva motora prskalice (prednja je vec ugradjena, a motorce za zadnju samo dodas na predvidjeno mesto). Crevce se sprovodi ispod gumene prostirke do sajtne pored vozaca, sve do zadnjeg stuba, pa uzbrdo gde prelazi u otvor na samim vratima *(gore levo - iza vozaca) i dalje kroz dupli lim na vratima gde ti je volja (dole pored rucice brisaca, ili u gornji levi ugao) sve to mozes iskoristiti od Yougoa (prskalicu). Sto se prekidaca tice - pokusaj da pazaris ceo set prekidaca kod Milan01, ima tu telefon negde u temama na forumu.......Ako neces sam - pokupujes sve to i onda probaj kod nekog penzionisanog auto-elektricara na parkingu oko zgrada po blokovima (jeftinije je)......a i ta tehnologija koja je primenjena na Pandi - je iz njihovog najboljeg radnog perioda (ako su sad Penzosi).......Prosto ce im biti zadovoljstvo da urade nesto tako za dva pivca i jednu cervenu..........(samo budi spreman da malo poslusas price o Titu, Omladini, Radnim akcijama......) MALI TIP: Na nekoliko mesta gde crevo prolazi kroz dupli lim zadnjih vrata do prskalice, navuci pre montaze prskalice sunjer kruznog oblika na to crevce - kako kasnije ne bi lupkalo u voznji po limu........(onako ko sto taxisti na kabl od radiostanica navuku sundjercice da im se kabl od antene ne vucara po limu. (te prstenaste sundjercice sam video (u precniku su oko 5 cm) kod mene u vratima kad sam popravljao crevce. Zabari stavili u fabrici - da kao ne bi lupkalo u vozznji (ko u Pandi nista drugo ne lupka - nego samo to) 
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 07 децембар, 2009, 14:23:05 AcaDorcol »
|
Sačuvana
|
|
|
|
sima
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #49 poslato: 08 децембар, 2009, 14:25:14 » |
|
hvala puno na detaljnim informacijama! javljam se kad zavrsim da podelim iskustvo 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #50 poslato: 08 децембар, 2009, 14:50:47 » |
|
Evo ti jedne slike Pande u restauriranju, i na slici se vidi belo crevo visokog pritiska od zadnje prskalice, samo sto se ono sprovodi onuda kuda ide zuta isprekidana linija - a na slici je pomereno u stranu zbog renoviranja pragova. Mislim da to belo crevo ulazi u motorni deo, tamo negde kod leve noge vozaca, otprilike tamo gde je onaj taster za prekidanje dovoda goriva u slucaju sudara (levo koleno vozaca). Crevo je otprilike jedno 8 mm precnika (kao ona tanja creva visokog pritiska za vodokotlice) 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #51 poslato: 08 децембар, 2009, 14:51:26 » |
|
Zaboravih sliku, evo je
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sima
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #52 poslato: 10 децембар, 2009, 10:47:19 » |
|
E hvala na svemu, jos ne mogu da nadjem vremena da bilo sta uradim jer radim po ceo dan, ali mnogo si mi olaksao posao  Spomenuo si bravara u despota stefana, jel mozes da mi kazes gde tacno ili kako se zove radnja? ili na PP? hvala za sve 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #53 poslato: 10 децембар, 2009, 11:40:52 » |
|
Spomenuo si bravara u despota stefana, jel mozes da mi kazes gde tacno ili kako se zove radnja? ili na PP? hvala za sve  Bravar PETKO Bul. Despota Stefana 68 c 011-32-92-301
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sima
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #54 poslato: 21 јануар, 2010, 15:18:51 » |
|
Kupio prekidace za brisac(i pumpicu) i grejac zadnjeg stakla za 1000din kod Milan01. elektricar je povezao kablove koje je izvukao iz karoserije (otvori se tapacirung), bila je tu gomila kablova kaze da ima predvidjene kablove i za centralnu bravu... i tako kablove nisam morao da provlacim, a crevo jos nisam pronasao , doduse trazio sam na par mesta ali su mi svi preporucili da nadjem od nekog golfa na otpadu .. verovatno se necu ni cimati da ga stavljam , nije bas toliko neophodno 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #55 poslato: 21 јануар, 2010, 19:41:22 » |
|
Nisam Te najbolje razumeo - jel' ima Panda izvedenu instalaciju za zadnji brisač i grejač zadnjeg stakla ili nema? I gde su krajevi te instalacije?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
sima
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #56 poslato: 22 јануар, 2010, 13:22:44 » |
|
Nisam Te najbolje razumeo - jel' ima Panda izvedenu instalaciju za zadnji brisač i grejač zadnjeg stakla ili nema? I gde su krajevi te instalacije?
elektricar je izvukao sve kablove iz karoserije, otkacio je zadnji deo tapacirunga na levoj strani (plavi tapacirung crvena panda u mom slucaju, neznam kako to drugacije da nazovem).. ispod toga je otvor u karoseriji. Te kablove je spojio sa kablovima u zadnjim vratima, s tim sto je iskoristio i kabl koji je sluzio za svetlo (koje je bilo u onom crnom produzetku koji je skinut) - njega je vezao za grejac stakla, kaze da je taj kabl i predvidjen za to ali su mu u fabrici prespojili da daje stalnu struju za svetlo koje ima prekidac u sebi... samo je skinuo neku spojnicu sa tog kabla u odeljku za osigurace napred i to je bilo to... znaci nisam koristio nikakve dodatne kablove , brisac i grejac rade  pumpicu verovatno necu ni spajati jer me mrzi da provlacim crevo kroz patos a rece mi elektricar da nema mesta za jos 1 pumpicu t.j.moralo bi da se busi rupica u balonu za vodu t.j. tecnost za stakla... nisam detaljnije proveravao ,nemam sad vremena... nadam se da sam pojasnio ako treba jos neki info tu sam  Pozdrav
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 22 јануар, 2010, 13:32:09 sima »
|
Sačuvana
|
|
|
|
pandoman
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #57 poslato: 23 јануар, 2010, 00:14:03 » |
|
Za povezivanje grejaca zadnjeg stakla se koristi dvozilni kabl (konektor je u zadnjem levom krilu), koji u Van verziji sluzi za svetlo na krovu crnih vrata-produzetka. Na tabli sa osiguracima (pozicija gore levo), umesto relea grejaca zadnjeg stakla, u Van verziji stoji kratkospojnik (jumper) na plus (+12v) vodu tako da do krovnog svetla dolazi stalno napajanje.
Pri modifikaciji, kratkospojnik se vadi i stavlja se rele. Koliko se secam, postoji i zica (crvena), spojena nizasta, zavucena iza table sa osiguracima. To je indikacija (sijalica na instrument tabli) upaljenog grejaca zadnjeg stakla, koju treba vezati na zicu koja ima plus (+) kada se prekidacem upali grejac.
Brisac je sa tri zice, ne secam se kako bese to povezivanje. U zadnjem levom krilu postoji izvedena instalacija za brisac (trozilna).
Na instrument tabli nisam nasao zice za prskalicu zadnjeg stakla iako postoji konektor za prikljucenje druge prskalice pored posude za tecnost (u motorskom prostoru). Na konektoru koji ide na prekidac brisaca su tri zice. Za brisac je dovoljno dve zice, pa je moguce da je treca za prskalicu. U ovo se nisam udubljivao, jer sam se dosetio da resim sa jednom prskalicom: Na postojece crevo za prskanje prednjeg stakla stavio sam "T" racvu (plasticnu) i tu spojio crevo za zadnju prskalicu. Plasticno crevo, sa malo debljim zidom sam provukao kroz kabinu, uz sajtnu - Aca je to dobro opisao. Sada istovremeno prska na prednje i zadnje staklo, radi odlicno, prvo odradis soferku prskanje + brisaci (mislim brisac), zatim se u retrovizoru ukaze natopljeno zadnje staklo (prljavo) te se samo provoza zadnji brisac i to jedan ciklus.
Prekidace za grejac i brisace sam kupio po uzorku na izvadjeni prekidac zadnjeg svetla za maglu, da bi pogodio velicinu, oblik, boju, zabice za pricvrscenje... Naravno sa odgovarajucim brojem izvoda. Rele je standardno. Racva "T" je plasticna, bas za creva za prskanje, ima stepenaste priklucke tako da pokriva male varijacije u precniku. Crevo plasticno, na metar. Sve ovo ima u radnjama za "domaca" vozila.
Nego da pitam da li neko ima elektricnu shemu za ove Pande 2002/2003 ???
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
ko se mazze taj se vozi
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #58 poslato: 09 новембар, 2011, 19:41:09 » |
|
Evo i ja sam namestio treća vrata umesto crnog plakara.Ubedio me Roberto kad mi je pokazao razliku jedna pored druge.Progledao sam na leđa.Sada čitam iskustva sa povezivanjem instalacija,ali mi se i ne žuri,prvo ću grejač. Cena prihvatljiva.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|