Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 16:00:45 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  
Autor Tema: rezervoar  (Pročitano 1728 puta)
maksabj
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: 11 март, 2009, 11:13:06 »

gibanitza _ Znam ja Acu i sa druzenja i zbog tekstova sa Elita (pravio sam pauzu zbog radova pa me nema cesto), ali je ovaj put prevazisao sebe...Ucis i places od smeha.

Na top listi je i Acino objasnjenje na Elitu o radu brisaca i zvucima koje on ispusta (uvezite taj text, isplati se!)

Pozz
Sačuvana
zlobba
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: 11 март, 2009, 11:47:26 »

Pošto je tema rezervoar za gorivo i potapajuća pumpa imam jedan "iskustveni" savet.Potapajuća pumpa se hladi gorivom koje prolazi kroz nju i nije preporučljivo stalno voziti na rezervi pogotovo u letnjim mesecima.Što više goriva u rezervoaru,pumpa će se bolje hladiti i produžiće joj se vek trajana.     
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: 11 март, 2009, 14:34:19 »

@ Zlobba Wink lol smile Wink
Nisam razmisljao o tome, ali potpuno logicno i korisno lol

@ Gibaja i Robi, nemojte bre ljudi, posle me ovde ``avioni`` napadaju da sam glavni sektas, da sve ``kontrolisem`` da ocu slavu, .....da popujem, itd, itd. Lepo je da covek moz da pomogne, iz entuzijazma, za dzabe (danas ko da neznaju za pojam-dzabe). Nacin drugarskog pomaganja je inace usko povezan sa Pandom Classic, i to se moze videti na mnogobrojnim svetskim forumima Pandi Classic. dovoljno je pogledati samo Britanski forum, Nemacki, Holandski, Belgijski, Portugalski, Poljski, ......a da ne govorim Japanski Panda forum, kosooki ga bas preterase........Dogurali do muzeja, spomenika, likovne i literarne sekcije........
Nije to karakteristika samo Pande Classic i njenih vlasnika, tako je to sa legendarnim automobilima, kao sto su Buba, NSU, Reno4, Citroen 2CV, Fiati razni, Morrisi, Austini, RR i sl biggrin

No evo kad smo krenuli kod rezervoara, unutra u kabini pored levog kolena vozaca (ispod musemice-prekriveno crnom plastikom) nalazi se i takozvano intruziono dugme - ili ti jedan sigurnosni prekidac, koji u slucaju jaceg udara (cak i u neku uobicajenu rupu na srpskom putu) jednostavno iskopca punpu goriva sa struje.......Naravno osnovna svrha je da se pumpa iskljuci u slucaju - da necuje zlo, sudara, ali kod nasih rupa dejstvo sile je slicno biggrin Tako je propisano po EU standardu (raniji modeli Pandi to nemaju, ali ove od 2000 obavezno imaju taj Intrusion switch. Ko ima knjizicu ima opisano tamo Wink

Zato ako se nekom desi da nakon davanja kontakta ne cuje ono zujanje pumpe goriva od zadi, neka prvo pritisne taj prekidac odozgo, kako bi ukljucio pumpu goriva.

Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #18 poslato: 11 март, 2009, 20:29:12 »

Ma ko sme da te dira ovde  biggrin

Dobar je savet za intruziono dugme... Nisam imao predstavu čemu ta budža tu služi...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
andrey
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: 29 новембар, 2009, 10:31:47 »

Rezervoar, ovo ono , a niko ne kaze kolika je zapremina istog, da li zna iko i kad se pali lampica tj kolika je rezerva pandinog rezervoara za gorivo?
Nikako ne mogu da izracunam da li je moja panda potrosila mnogo benzina sipah pun do cepa, isao letos do CG, presao 500km, i skala je stajala tacno da pola skale? jer to ok? mada sam je zustrije vozio ali ne predjoh 110km/h!
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: 29 новембар, 2009, 11:56:50 »

Rezervoari na fabricki-putnickim 4x2 Pandama su kapaciteta 3o litara (bez nalivnog creva - sa crevom - do cepa 32 lit), dok su na Pandama 4x4, zatim na CityVan i Van varijantama 40 litara (bez nalivnog creva - s crevom do cepa 42).
Kad se na kanalu pogleda telo rezervoara odozdo, pored brojnih slova i brojeva koje govore o datumu proizvodnje, gustini plasticne mase, oznake serije oznake proizvodjaca itd......pise i tacan apacitet u litrima. Kod nas uglavnom sve preradjene s Vana ili one CityVan dobijaju se sa rezervoarom od 40 litara +2 do cepa.
Meni se lampica pali tako da trepce (prilikom kocenja, startovanja iz mesta i sl) negde na 8 litara rezerve, a kontinuelno svetli na 5 litara.......(ovo je dosta individualno i zavisi od sendera). Inace sto se potrosnje tice, ako si za CG isao Ibarskom onda bi trebala da trosi oko 5,0 do 5,5 litara. (NAPOMENA: U donjem delu skala brze opada nego od 1/1 do 1/2)
Kod mene kad dodje do 1/2, jako dugo se zadrzi tu, ali onda pocne da opada malo brze nego u gornjem delu skale......
« Poslednja izmena: 29 новембар, 2009, 13:28:44 AcaDorcol » Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: 29 новембар, 2009, 13:24:36 »

Najlaksi nacin da se utvrdi kapacitet rezervoara je pogled odozdo na mesta prikazana na prilozenim slicicama (tu tacno pise u litrima:
« Poslednja izmena: 29 новембар, 2009, 13:29:09 AcaDorcol » Sačuvana
andrey
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: 29 новембар, 2009, 13:55:25 »

Hvala Aco, sve nedoumice su mi jasne!
Sačuvana
Jacan89
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: 30 децембар, 2010, 13:24:23 »

Ja sam novajlija medju pandistima, ali da bi dugo bio treba mi vasa pomoc, gde da nabavim poklopac rezervoara sa kljucem za staru pandu, ubi se trazeci...Hvala ljudi smile
Sačuvana
pandit
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: 30 децембар, 2010, 13:34:28 »

Kako ti poslati Jaco? Imam rezervnog sa ključem, ali živim u Sloveniji.... Iam tko od tvojih da prolazi tuda? Novo mesto ili blizu.
Cena: fraj. Porez 20% na "fraj".
« Poslednja izmena: 30 децембар, 2010, 13:37:24 pandit » Sačuvana

Uvijek gledaj vedriju stranu smile
cecamisko
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: 31 децембар, 2010, 16:05:37 »

I ja vozim pandu bez orginalnog cepa (imam neki univerzalni) ali posle citanja Acinog teksta o radu pumpe, molim Vas da mi kazete gde mogu da nabavim originalni cep (moram da napomenem da sam skoro kupio pandu 1,1  2001 god. i da sam iz Trstenika) mda
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: 31 децембар, 2010, 16:18:42 »

Cecamisko, u prvoj radnji u kojoj mozes kupiti cep za Zastavu 10 ili Fiat Punto Classic, ali originalni - ne one razne univerzalne verzije. Naravno prvo pre nego ga platis, zamoli ih da probas da li pasuje na tvojoj Pandi. Ima i verzija cepa sa kljucem i kosta oko 1200 dinara ako je original. Posto ti je Panda 2001, trebalo bi da je to isto, bar na mojoj Pandi i Puntu Classic cepovi su potpuno u jotu - isti (oba su original) sa sve onim gumenim kajsicem koji ih drzi pricvrscene za sasiju
Sačuvana
cecamisko
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: 01 јануар, 2011, 12:40:20 »

Hvala Aco fan
Sačuvana
d.e.x.
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: 06 март, 2012, 11:02:07 »

jel zna neko gde je to crevo za odusak i kako se cisti?
malopre sam bio kod majstora da mi potvrdi da su mi umrle lambda sonde pa sam ga pitao i za pritisak u rezervoaru. kad odvrnem cep on prosto od pritiska izleti i cuje se ono  "pssssssssssssssssssssssssssss..." bar 10ak sekundi,sto mi se nije culo na prosloj pandi. mislim uobicajeno je ono "psss..." od sekund  ili dva, ali meni se stvara ogroman pritisak u rezervoaru da je to pocelo da me brine.
majstor mi rece da je moguce da mi auto zbog toga puno trosi  i da mi je verovatno zapusen taj odusak,ali nije imao vremena da se cima sa tim. jbg...

Sačuvana
mapanda
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

Proffesional Driver A B C D E

« Odgovor #29 poslato: 06 март, 2012, 13:29:35 »

Ja sam po uputstvu iz prethodnih postova, zbog pritiska u rezervoaru kojeg nemam, okrenuo gumu oko cepa kao sto je neko napisao, i opet se ne cuje pritisak sssssssssssssspst

i iii tako teram teram bar sa punim rezervoarom da se pumpica bolje ˇladi
Sačuvana

Go go gooooooooo!
Stranice: 1 [2] 3
  Štampaj  

Prebaci se na: