Panda Club Serbia
09 фебруар, 2012, 04:13:39 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Diskovi  (Pročitano 1949 puta)
sonsy
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« poslato: 02 март, 2009, 20:52:07 »

Jel si proverio da li je stara bila orginalna, jer to je isto znak koliko je auto presao?

Pozdrav.
Po cemu se zna da li je dihtung na ventil dekli originalan? jesi ti menjao tvoj?
Pitanje za sve: da li ste proveravali kako vam izgledaju diskovi? Ja sam se malo zabrinuo kada sam video moje. Mogu vam reci da su dosta potroseni a na satu pise da je presao 87.000, sto me je navelo na sumnju da je prodavac dirao kilometrazu.
E sad, znam da veliki uticaj ima cinjenica da je to gradski auto, i da kad se vozi po gradu ima puno kocenja. A mozda je i slabiji kvalitet. Kakva su vasa iskustva?
Sačuvana
AcaDorcol
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 02 март, 2009, 21:18:25 »

Sonsy evo mog iskustva,

Prvo Panda ima potencirano kocenje na prednjim diskovima, zbog svoje konstrukcije i tezine motora koji stoji napred i lagane zadnjice.....
Drugo, diskovi su veoma, ali veoma podlozni koroziji, sto se moze videti kad vozilo stoji dva dana po vlaznom vremenu, jasno se vidi da diskovi veoma primetno oksidiraju. Posto se vozilo stavi u pogon, pri prvim kocenjima, osetno se cuje zvuk skidanja te povrsinske oksidacije koja se skine nakon nekoliko prvih kocenja. Jednostavno kvalitet materijala je takav i diskovi se veoma brzo trose. Taj problem je tako da kazem opste poznat kod Pande Classic. Tome naravno doprinosi i enormna razlika sile kocenja koja je konstrukcijski izvedena u odnosu 70/30 napred/pozadi, jer je vozilo pozadi veoma lagano kad je prazno, pa da zadnji tockovi ne bi blokirali pri kocenju. Ista situacija je kod mene, i vec razmisljam o zameni prednijh diskova, koji nisu bas skupi i ima ih u sportskoj radnji. Korozija koja se uobicajeno javlja je najveci uzrok njihovog tako da kazem brzog trosenja, istanjuvanja, plus ta preraspodela sile na prednje tockove.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #2 poslato: 02 март, 2009, 21:34:06 »

@Sonsy

Jesi li ih izmerio? Koliko sam shvatio uputstvo na talijanskom debljina diskova bi trebalo da bude veća od 9mm (novi su 10.60mm-10.90mm)... Mislim da je cena diska 750din...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
sonsy
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 03 март, 2009, 09:25:07 »

@Sonsy

Jesi li ih izmerio? Koliko sam shvatio uputstvo na talijanskom debljina diskova bi trebalo da bude veća od 9mm (novi su 10.60mm-10.90mm)... Mislim da je cena diska 750din...

Nisam, ali mi se cini da su dosta ispod 9 mm. Jedno 6-7 mm odokativno. Neznam ni kako bi izmerio jer štrče one ivice, pa šubler nemoze da pridje. Trebao bi onaj mikrometar, on se zbog svoje konstrukcije moze zavuci.
Sačuvana
zlobba
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: 03 март, 2009, 15:00:25 »

Ako su 6-7mm obavezno ih menjaj jer u gradskij vožnji nije veliki problem ali naglo kočenje pri brzini većoj od 100 kmh može da ih iskrivi i napravi velike neprilike.
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #5 poslato: 03 март, 2009, 15:14:22 »

@Sonsy

Nisam, ali mi se cini da su dosta ispod 9 mm. Jedno 6-7 mm odokativno. Neznam ni kako bi izmerio jer štrče one ivice, pa šubler nemoze da pridje. Trebao bi onaj mikrometar, on se zbog svoje konstrukcije moze zavuci.

Pa menjaj ih ako sumnjaš, nije neka cifra... Inače, izmeri kolika je ivica (venac) pa onda izmeri visinu venca od frikcione površine i to puta dva oduzmi od prve mere... (e ako si me razumeo...)
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 04 март, 2009, 12:32:49 »

Diskovi su standardni, prečnika 227 mm, debljina diska je 11 mm, minimalna debljina je 9 mm, mislim da diskovi od jugića i zastave 101 odgovaraju i mislim da je bolje staviti original zastavine nego neke turske. U svakom slučaju treba proveriti. Pozz.
Sačuvana
veljap
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 09 март, 2009, 11:10:33 »

Ja sam se u Nišu raspitivao za diskove i cene i ovako stoje stvari:
- diskovi za Pandu komad-1300 din.
- diskovi za Yuga komad-960 din zastavini i 560 Fiatovi.

Ako ste sigurni da od Yuga odgovaraju diskovi za naše Pande idem odmah u kupovinu.

veliki pozdrav.
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 09 март, 2009, 15:02:56 »

Veljo, nijedan majstor mi to nije potvrdio, ali sam gledao na sajtovima firmi koje proizvode kočione obloge i diskove, dimenzije su iste za yuga i pandu. Počevši od Kobesta pa do renomiranijih firmi.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 09 март, 2009, 15:35:14 »

Paznja, ima razlike u papucicama, i to u delu samostelujuceg mehanizma (mehanizam koji samosteluje razmak od dobosa do papuce) Roll Eyes kod zadnjih kocnica, i kod prednjih obloga, razlikuje se oblik plocice :-[
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 09 март, 2009, 15:38:35 »

Evo i slicice i to za stariji model od naseg
« Poslednja izmena: 09 март, 2009, 15:40:42 AcaDorcol » Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 09 март, 2009, 15:40:08 »

S tim da se slicica odnosi na stariji model od nase Pande, koja ima drugacije papucice i prednje plocice a dimenzije diskova i dobosa su iste..........
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 10 март, 2009, 08:52:50 »

Ja sam ugradio pločice od yuga ili zastave 101 na prednje kočnice, zadnje kočnice nisu iste.
Sačuvana
AcaDorcol
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 10 март, 2009, 12:12:13 »

Meni prednje od yougopa ili keca ne pasu sudeci po obliku, pokazali su mi u radnji razliku u obliku???? Mislim mozda bi i mogle da se ugrade, al nisam hteo da reskiram pri kupovini, pa sam uzeo neke Lucas - zabarske.....
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 10 март, 2009, 14:11:32 »

Možeš li da okačiš sliku tih koje si ugradio ili starih, ako ih se nisi otarasio?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: