|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 10 март, 2009, 15:17:48 » |
|
Sve sam pobacao, ali kupio sam ih u AP Sportu, koji ima radnje na vise lokacija u gradu - ja sam pazario kod pumpe u Francuskoj i ugao sa Vanizelisovom...... Samo ponesi broj motora i sasije i godiste Pande, jer imaju dva tipa plocica i papucica pa po tome ih razlikuju. Meni su pokazali i one od yougoa prednje, i bilo je malih razlika u obliku, a zadnje papuce su skroz drugacije od yougoa- razlikuje im se mehanizam za samostelovanje. .......Za ovu moju Pandu imali su sve od dve firme, ja sam uzeo Lucas-ove, koji su neznatno skuplji ali po njihovom i bolji. (nisam imao primedbi u exploataciji)
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
veljap
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 13 март, 2009, 09:52:34 » |
|
Evo poredjenja original disk plocica Pande i Z-101. Trenutno su na mojoj Pandi original za nju a stavljao sam i Zastavine. Jedina razlika kao sto vidite je na unutrašnjoj strani pločica pa se prilikom kočenja disk neravnomerno troši, tj. onaj deo koji pločica ne pokriva se uopšte ne troši a za toliko je i površina kočenja manja. Sve u svemu u nedostatku originala mogu da posluže i zastavine.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
inspkluzo
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 13 март, 2009, 14:30:33 » |
|
Veljo gledao sam ovu tvoju sliku, čeljusti koje su na našim pandama nisu za kako ti kažeš original pločice, već za ove pločice za zastavu 101. Pločice koje ti navodiš kao original bez problema ulaze u čeljusti, ali veruj mi nisu odgovarajuće. Probao sam i zeznuo se, pločice za zastavu 101 su takođe original fiatove.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
veljap
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 16 март, 2009, 09:23:31 » |
|
Inspkluzo, donja pločica sa slike bila je na mojoj Pandi prilikom kupovine i otprilike pola istrošena. Kad sam u prodavnici tražio pločice za Pandu iste takve su mi dali pa zato smatram da su to original. Kod mene one funkcionišu besprekorno. Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
inspkluzo
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 16 март, 2009, 09:25:47 » |
|
Veljo imaš čeljusti za te pločice. Pozz!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Sinnerman
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 20 мај, 2010, 19:01:18 » |
|
Pozdrav Pandashima!  U utorak sam malo sredjivao pandu, uz caletove instrukcije i asistenciju sam menjao diskove i plocice. Novi diskovi marke "marelli" u ap sportu su oko 1500din. a pakovanje plocice marke "lukas" je oko 1000din. Po onome sto pise na kutiji diskovi odgovaraju za jos 2000 razlicitih automobila: yugo (svi modeli), zastava 101, florida, punto, uno.... cini mi se da sam tamo video sva zastavina vozila, sva fiatova vozila, sva seatova vozila i josh par proizvodjaca... Diskovi su bili dosta istroseni, nisam merio tacno koliko, kada sam cuo cenu novih bez mnogo razmishljanja sam ih samo ugradio... Hteo sam da uzmem "original" pandine plocice ali me je matori toliko iscimao sa uporedjivanjem starih i novih diskova da sam uporedjivanje plocica zaboravio... Dobio sam one sa prorezom na sredini koje idu na Z-101, mada i pored toga sto nisu "original" pandine, pasuju savrseno... Dobosi i paknovi su u savrsenom stanju tako da ta tamo nista nisam dirao. Hteo sam josh pre nekih mesec-dva dana da menjam kociono ulje ali je malo falilo da me isprebivaju... Svi koje sam pitao su mi rekli da se kociono ulje ne menja osim ako negde ne procuri ili ne moram da menjam neki od kocionih cilindara... U beloj posudi ispod rezervnog tocka je nivo ulja bio ispod min. ali kada su vraceni klipovi nivo ulje se podigao skoro do vrha posude, panda odlicno koci, tako da kapiram da je sve ok...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 20 мај, 2010, 21:36:42 » |
|
I ja sam skoro menjao diskove. 1200 din u Kit komercu, marke Valeo. Stari su bili potrošeni i škripali su, međutim škripa je ostala i sa novima iako su i pločice od istog proizvođača...
A što se tiče kočione tečnosti itekako je treba menjati na dve godine. Bilo je priče o tome ovde na forumu - kočiono ulje je higroskopno, tj. uvlači vlagu i onda ulje postane stišljivo a isto tako uzrokuje i koroziju elemenata kočionog sistema.
Međutim, kod Pande je kočioni sistem sastavljen od jeftinih komponenti tako da i nije neki veliki trošak ako se pojedu zadnji cilindri posle recimo 4-5 godine eksploatacije a i većinu mrzi da ozračava sistem posle promene kočionog ulja...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
|
|
|
|
IFA
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 21 мај, 2010, 06:52:34 » |
|
Gibo,gde je Kit komerc?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 21 мај, 2010, 07:29:53 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
milanche
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 25 август, 2010, 18:44:06 » |
|
a da probate lepo da stavite ventilirajuce diskove od punta gt? i klesta takodje od istog auta i resili ste sve probleme. nema vise skripanja niti razmisljanja da li ce da stane  nije tesko uopste ugraditi ih. veoma malo prepravki ima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
JCPRS
|
|
|
gibanitza
Administrator

Van mreže
Panda Gvido
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 25 август, 2010, 19:48:52 » |
|
Elaboriraj nam to malo 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
Miljan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 25 август, 2010, 21:44:26 » |
|
14'' felne ti trebaju za te diskove., to su 257x20. U 13'' staju od Una Turba ili Palia ventilirajuci 240x20mm.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
mirorab
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 25 август, 2010, 21:54:44 » |
|
 ovo se zakuvava... Mene ova priča interesuje, pitanje je kako sa realizacijom... Elaboriraj te nam to malo  bacite i neke cifre... pa da  pa da 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
milanche
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 25 август, 2010, 22:03:14 » |
|
ja vec na pandi imam 14 cola felne. pogledajte na slikama u predstavljanju clanova kako to izgleda. 185/14. diskove i kljesta nisam jos montirao ali spremam se da i to uradim. trenutno je u izradi crtez za nosac klesta i onda ide secenje na plazmi i to je to kljesta mogu jeftino da se kupe na otpadu i repariraju se. ja sam moje platio 50 evra i diskove mi covek dao sa auta koji mi bas i ne vrede mnogo ali za pozicioniranje klesta su dobri. reparatura klesta kosta 500 dinara koliko kostaju dva kompleta gumica i ostaje jos da se napravi nosac za njih posto fabricki ne pase.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
JCPRS
|
|
|
Miljan
Pandista početnik
Van mreže
|
 |
« Odgovor #29 poslato: 25 август, 2010, 22:50:36 » |
|
Sraf na sraf ide, nema sta da pravis i budzis, uzmes kljesta na nosacima komplet, skines stare, montiras nove i to je to. Vecina Fiata, Alfi i Lancia ima te kocnice, razlikuje se tipovi, i precnici klipova, postoje sa 48mm i 54mm, ali svi tipovi su medjusobno zamenjivi, sto znaci da svi pasuju sraf na sraf. Ja sam to montirao na Skalu pre dve god, 257x20mm ventilirajuci od Alfe 145/146, celjusti ATE Bendix 54mm klip, evo kako to izgleda  Fabricke su iste kao na Pandi, std 227x10mm.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|