Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 16:02:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  
Autor Tema: Diskovi  (Pročitano 2197 puta)
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #30 poslato: 26 август, 2010, 05:30:58 »

Lepo izgleda, cenim i da radi!!

Na ovoj našoj nešto sa kočnicama nije baš.. nešto mi se ne sviđa.  A i setio sam se Panditove priče o reparaciji kočnica...

A kako su one NEOPHODNE...  download download  download ....  stop planiram da se detaljno osvrnem na taj sklop a onda je moguće i ovako nešto. Samo... ako se ne varam, i ove ventilirajuće mogu da cvile - koliko sam razumeo to je zbog pločica a ne zbog diskova??!? Ili je sistem otpuštanja čeljusti drugačiji??!?

Sve u svemu raduje me šraf na šraf sistem!  fan good good drinks
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Miljan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 26 август, 2010, 11:22:27 »

Radi za sve pare, i vise od toga.  biggrin
Ja sam prvo montirao novi servo i glavni kocioni (od Floride, Tipa, Tempre...) dok su jos bili fabricki 227mm diskovi i tad je vec bila razlika nebo i zemlja, kopa na blagi dodir papucice, a tek sa ovim diskovima je prava stvar, koci kao mutav.

Cviljenje potice od plocica, moze i od diskova, ali u 1% slucajeva, u 99% slucajeva su plocice, samo uzmes neke kvalitetnije (TRW Lucas, ATE, Ferodo, LPR...) i nema sanse da cvili.

Ovi 257mm diskovi postoje u tri varijante, 257x12mm puni, 257x20mm ventilirajuci duboki (Croma, Lancia Thema, Alfa 164), 257x20mm plitki (svi ostali osim ovih gore navedenih), za sve njih je potrebna 14'' felna ili 13'' sa distancerima (debljina distancera zavisi od felne). Za 257x20mm duboke je potreban distancer ispod diska, tako da je mnogo bolje koristiti plitke, ovi moji su plitki i vecina modela ima njih.

U 13'' felnu staju 240x11mm puni (Yugo/101 novi tip, Florida, Tipo, Tempra, Uno...), 240x20mm ventilirajuci (Uno Turbo, Palio).
Sačuvana
milanche
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 26 август, 2010, 20:27:44 »

aaaaaaaaaaaaaaa a moja klesta nisu ovakva. totalno su drugacija. a od fiata su. od punta gt............
Sačuvana

JCPRS
Miljan
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 26 август, 2010, 23:15:14 »

Tvoja su verovatno Lucas Girling, ovo su ATE Bendix.
Sačuvana
milanche
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 27 август, 2010, 19:25:10 »

e bas girling... zato mi i ne pase nosac. al dobro je da mogu ovi da se montiraju sraf na sraf. jos manje posla nego kod mene.
Sačuvana

JCPRS
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 12 октобар, 2010, 14:45:45 »

Kupih pločice danas, u AP Sportu - kod mene su ovakve na Pandici 2002.godište
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=34852
sa popustom boast 890 dinara

Pored gore pomenutih pločica, treba da zamenim i diskove bb
Da li su naši diskovi na Pandicama standardni, prečnika 227 mm, debljina diska je 11 mm?
 Malo čitah po netu read jedni hvale Ferodo diskove, drugi Lucas, Valeo, Marelli... Interesuje me ima li ko kakva iskustva sa ovim markama diskova, ja sam se iskreno najviše zainteresovao za Lucas-ove,pa mi treba savet? Naravno, najveći problem je što većina ovih brendova diskova nije orginal, cene variraju od 1200,1400din do 2600 din za Ferodo diskove koji se mogu pazariti u skoro svakoj prodavnici...
 drinks
« Poslednja izmena: 23 јун, 2011, 21:57:39 nitro » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #36 poslato: 16 октобар, 2010, 12:59:00 »

Mislim da jeste to ta dimenzija. Isto je kao za Zastavu, Una i slične automobile... (mrzi me da kopam po knjigama)

Ja sam imao Valeo i diskove i pločice, radili su svoj posao... Jedino me je nerviralo što su škripali, ali cenim da je tu bio problem do ležaja... Nemam šta drugo da dodam...
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 16 октобар, 2010, 19:21:22 »

Letos sam zamenio diskove, stavio sam zastavine 227 mm, kupio na pijaci Bubanj potok, 600 din po komadu i ferodo pločice kupljene u prodavnici, 850 din. Ne škripi, koči odlično. Pozzz!
Sačuvana
nitro
Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 02 новембар, 2010, 15:29:22 »

Zamenjeni diskovi i pločice, TRW Lucas, bb  za sada deluje da su u redu  boast... diskovu kupljeni u Kit komercu za 2100din par, pločice u AP sportu 890...
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]
  Štampaj  

Prebaci se na: