Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 16:08:31 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3 ... 7
  Štampaj  
Autor Tema: Amortizeri  (Pročitano 7870 puta)
mirorab
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« poslato: 04 март, 2009, 14:46:48 »

Drugari,

Ima li neko iskustva sa DAMPO amortizerima? Treba da menjam zadnje, u sportskoj su ovi aktuelni po razumnoj ceni...
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: 04 март, 2009, 23:22:07 »

Ja ih danas kupih, a u petak ih ugrađujem pa javljam za utisak posle vikenda. Konsultovao sam se sa mojim majstorom koje da stavljam i on je bio za uljnu varijantu (zbog tvroće naših pandica) a od uljnih amortizera jedino sam našao ove Dampo u AP Sportu (svi ostali imaju samo gasne - QH, Monroe i sl.)
Sačuvana
salemfk
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 05 март, 2009, 19:37:18 »

I posto su ti amortizeri? Mene ceka kupovina ovih dana.
Sačuvana

Moja panda ima Windows, pa vi sad vidite!
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: 05 март, 2009, 23:32:25 »

U AP Sportu su 4380 par zadnjih. Sutra uveče idem u probnu vožnju  smile
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #4 poslato: 06 март, 2009, 12:15:07 »

Pazarih Dampo u AP sportu, trenutno ih ugrađuju... 500rsd po komadu... posle posla probna vožnja, pa kad stignem (naveče) i izvješće.
Sačuvana

Pella Panda
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 11 март, 2009, 20:50:33 »

Zamenih gume kad odose i zadnje.Zamenih i zadnje kad ode auspuh.uradi i njega kad zadnji amortizeri iscureli...a i prednji su pri kraju...moram i ja da uzmem dva zadnja dampo....
Sačuvana

Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 11 март, 2009, 21:31:24 »

Mirorabe, kamo izveštaj?
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 11 март, 2009, 23:23:43 »

Tek večeras sam se provozao malo više, ali nemam nešto posebno da komentarišem.
Primećuje se malo poboljšanje u stabilnosti tj. malo manje ljulja pozadi mada ne mogu tu amortizeri mnogo da pomognu kad su opruge pretvrde. Jedino rešenje je dva džaka cementa u gepek...  smile
Naravno prestala mi je i lupa i škripanje starih propalih amortizera  lol
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #8 poslato: 14 март, 2009, 16:28:50 »

E, evo me... Posao...  :-[
Al na putu do posla i kući razlika je xtra primetna. Doduše, zadnji su bili skroz propali, ovi su novi pa ima i logike da je razlika primetna.
Kada prelazim preko lež policajaca ili sličnih neravnina malo brže, zadnji kraj odskoči ali "kontrolisano", samo uvis, i zadnji kraj se brzo smiri. Na rupama i slično samo bude tup-tup bez ljuljjanja i zanošenja. U krivini sa malo većom brzinom auto se naginje slično R4, kao da je vešanje mekše, ili ja ulećem u krivinu malo brže...
Generalno, i vozim malo oštrije pošto je sada auto potpuno kontrolisan, za razliku od vožnje sa starim amo kada je bilo koja neravnina (na pančevcu, spojevi segmenata mosta npr) bacala auto  (po subjektivnom osećaju) i po 20-40 cm na stranu.
Zaključak je da su ovi novi skroz ok (što je i za očekivati jer su novi)...  smile
Inače, na amortizere se dobija garancija od 2 godine. 

Eto ukratko...
Sačuvana

Peckoni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 30 мај, 2009, 14:25:45 »

Iscureli mi prednji amortizeri, pa kupih ugradih danas Kayaba amortizere po ceni 4100 din po komadu + 1000 din za ugradnju. Sta reci, drugi auto...

Nego primetih da mi volan, stoji ukrivo. Tacnije precage na volanu nisu u horizontalnom polozaju kao pre nego sto su mi ugradili nove amortizere.

Jel to znaci da su pri ugradnji zeznuli nesto ili....

Kako to moze da se ispravi ???
Sačuvana

Don't worry, be happy ! 

A vi kako te?
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 30 мај, 2009, 14:44:12 »

Pod hitno štelovanje prednjeg trapa! skull Može da ti odere gume napred dok si rek'o ekser. wacko
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
Peckoni
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 05 јун, 2009, 12:33:08 »

Daklem,

odoh jutros u Centar Boban na reglazu trapa. Napomenuh da sam pre 6 dana zamenio amortizere i da je od tada volan zaokrenut. Majstor je na hi tech aparatu nastelovao trap i ispravio volan. Nakon sto istresoh 1200 dinara sretan krenuh na posao, kad ono usput vidim volan je na pravcu malo zaokrenut u desno (izgleda da je majstor malo preterao sa ispravljanjem).

Najstrasnije se dogodilo kada sam stigao na posao, pogledah onaj papir sto ga je odstampala hi tech mashina za reglazu. Lepo napisan report sa uglovima pre i posle reglaze. Najezih se kad videh da je majstor upisao i centrirao trap na Pandi 4 WD !!!!
Ispada da sada vozim Pandu sa centriranim trapom za model 4 x 4 !!!  Sutra ujutru idem da reklamiram ovo.

Inace kolega sa posla mi rece da su ovi u C. Boban shabani i preporucuje mi reglazu u Beo Gumi kod Ade. Sad je kasno, hebi ga... Uzdao sam se u preporuku koji sam video ovde na forumu.
Sačuvana

Don't worry, be happy ! 

A vi kako te?
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 20 јул, 2009, 09:00:10 »

Dal' je LAV auto, dal' je AK Voždovac, potpuno sam zaboravio, ali znam da u jednoj radnji/servisu prodaju i ugrađuju ove:

http://www9.qha.com/uk/brands/lipmesa.htm

... amortizere. Jeftiniji su čak i od Dampo-vih iz AP Sporta, i to sa ugradnjom.

Ne bih ih ni pomenuo, ali me zanimalo poreklo ovih proizvođača. Dok Dampo-u nisam uspeo da uđem u trag ni opsežnom internet pretragom, za Lipmesa-u sam saznao da je fabrika u Vitoriji (Španija) koja (ukoliko sam u pravu) snadbeva Q&H-a ovim proizvodom.
« Poslednja izmena: 20 јул, 2009, 09:03:17 kuntalo » Sačuvana
Karabaja42
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: 20 јул, 2009, 12:51:05 »

Iscureli mi prednji amortizeri, pa kupih ugradih danas Kayaba amortizere po ceni 4100 din po komadu + 1000 din za ugradnju. Sta reci, drugi auto...

Nego primetih da mi volan, stoji ukrivo. Tacnije precage na volanu nisu u horizontalnom polozaju kao pre nego sto su mi ugradili nove amortizere.

Jel to znaci da su pri ugradnji zeznuli nesto ili....

Kako to moze da se ispravi ???

Možda lupetam ali... ako ti auto ne vuče u stranu, ako točkovi stoje dobro, možda ti samo točak upravljača nije stavljen u pravi položaj. Meni se to jednom desilo prilikom zamjene ablendera. Jednostavno, mehaničar nije vodio računa kad je vraćao točak upravljača (volan) o pravom položaju. Sam samo to riješio. Skinuo prekidač od "bibikala" odvrnuo volan, zakrenuo ga i... riješio problem. Izvini ako ti odmažem, samo sam glasno razmišljao.  jester
Sačuvana

Karabaja ide dalje, karabaja naci mora...
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 20 јул, 2009, 18:32:59 »

Pozdrav ljudi
Taman sam se ufurao u ovu pricu sa amortizerima ja sam juce u ap sportu pazario sva 4 dampo naravno uljni i sutra idem kod majstora.I meni su nazalost one precage krive na volanu al kontam da volan nije dobro vracen, panda mi ne vuce u stranu i ne lize gume a nadam se da ce majstor uraditi optiku kad zameni amortizere mada mi je nahvalio pandu oko trapa kao nista ne crkava sve je savrseno bem li ga scratch_ones_head Ja sam u tu pricu sa amortizerima malo onako opreznije usao u stvari moj majstor je nahvalio monro bb sestra je stavila na nisan mikru i jedva su izvukli 60000km a ja na kecu kao lose lipo skoro 200000.Neka od radnji na magistrali su pokusali da mi uvale kao monro neko djubre (ja bih bolje kao amater one varove izvukao) nisam imao strpljenja ima zastupnistvo koni amortizera kod one firme dinara na trosarini al rade od 8-16 (nema sanse da stignem) al po izgledu zavrsne obrade stvarno obecavaju.Ko proba neka javi u svakom slucaju javicu vam kako moj prca skakuce na dampovim  jester pozdrav
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 7
  Štampaj  

Prebaci se na: