Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 16:09:40 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Štampaj  
Autor Tema: Amortizeri  (Pročitano 7870 puta)
roberto_s
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: 27 октобар, 2009, 13:58:24 »

Imas pozadi jedan tzv. shus pleh, koji pravi temperaturnu barujeru izmedju lonca auspuha i rezervoara. Meni je taj lim bio otkacen na jednoj strani i lupkao je.
 Srecno !!!

A mozda su i gremlini i onda ti ne preostaje nista nego da wacko wacko wacko
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: 18 децембар, 2009, 19:42:10 »

bb
Upravo sam doterao prcu od majstora zamenjena sva 4 amortizera 15400 din + 800 dve zastitne gume monro amortizeri uljni 2 god garanije (videcemo) besplatna montaza.Opet isti osecaj auto stabilniji ne leluja al me gume ubijaju dok su amortizeri bili kilavi od tog lelujanja ko da se lakse penjao a sad jok.
Sačuvana
inspkluzo
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: 18 децембар, 2009, 20:31:19 »

Koje dve zaštitne gume si zamenio?
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: 19 децембар, 2009, 10:13:32 »

gore od sasije gde ulazi amortizer
Sačuvana
dadja
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: 19 децембар, 2009, 14:32:53 »

Jesu li to takozvani silen blokovi?
Jer i meni nesto lupa pozadi a imam nove amortizere.
Sačuvana
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: 20 децембар, 2009, 10:39:49 »

Gume sam zamenio na amortizerima prednjim a silen blokovi kolko su meni objasnili su gumice na balans stangli
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #36 poslato: 07 април, 2010, 14:18:42 »

Mislim da je došao red da zamenim zadnje amortizere na Gvidu, malko su vlažni, lupka mi nešto na sitno kada se ljulja (cenim da su one gumice o kojima je Aca pričao) a i počeo je da mi beži po krivinama. Za sada izbor pada na neke QH u Kit Commercu za 2210din... Ruke mi ne pada na pamet da plaćam jerbo mislim sam da ih menjam i da vas počastim još jednim "uradi sam" uputstvom.

E sada, jel može neko da mi objasni razliku između gasnih i uljanih amortizera u upotrebi?
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: 07 април, 2010, 14:32:04 »

Gasni su na gas, a uljani na ulje blush2 blush2 on_the_quiet on_the_quiet on_the_quiet
Sačuvana
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: 07 април, 2010, 14:32:37 »

A u upotrebi.....memam pojma !
Sačuvana
gibanitza
Administrator
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #39 poslato: 07 април, 2010, 14:41:00 »

Što bi rekao Bili Piton:" Ajdeee"
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
mc
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: 07 април, 2010, 19:19:59 »

lol Robi ti je sve objasnio naknadna objasnjenja su suvisna jester
Sačuvana
bibazoki
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: 07 април, 2010, 20:55:48 »

Pa pitaj GOOGLE, brate...  blink
Sačuvana

RENO4+PANDA4+4=12
batarale
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: 26 април, 2010, 16:21:04 »

Silom prilika i ja da se ukljucim u ovu temu....od muke samo...
AMORTIZERI....Vec 8 godina vozim Golfa 2 1.8 GTI, kada sam ga kupio stavio sam u to vreme sva cetiri Monroe amortizera i trajali su mi...pa neverovatno ali prednji evo do pre mesec dana a zadnji do pre godinu ipo. Znaci prednji 8 a zadnji 6 ipo godina i bio sam zadovoljan a onda mi majstor preporucio da za zadnje stavim neke QH amortizere, kao super su i imaju dve godine garancije i ja se primio. Ljudi znaci STRASNO!!!!!! Prvo sto su neudobni a drugo uspeli su da oba iscure za godinu ipo dana. E onda prica jesi li zamenio obe solje amortizera...pa jesi li zamenio donje gume...srecom jesam i zamenise mi u garantnom roku ali imam osecaj da su mi sada uvalili neke remontovane isto QH naravno. Za napred sam sada kupio francuza ponovo ali SAKS jer sam pouzdano cuo da se MONROE sklapa sada negde u uzem delu Beograda. Francuz je poznat po kvalitetu i udobnosti tako da toplo preporucujem batalite QH...Englezi su sranje!

Inace za gore zainteresovane....Uljani amortizeri su meksi i udobniji od gasnih. Imas da kupis i gasno-uljne ali gasni su jako tvrdi i uglavnom za sportske masine i one koji bas vole da gaze po gasu na putu i posebno u krivinama
« Poslednja izmena: 26 април, 2010, 16:23:31 batarale » Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: 26 април, 2010, 19:50:10 »

Q&H je, koliko znam, britanski diler auto-delovima. Manžetna može biti iz Mađarske, kugla iz Bugarske, a letva volana iz Turske. Q&H amortizeri, na čiji si loš primerak očigledno naleteo, dolaze iz Španije i garantovano su bolji od ostalih no-name, a vala i ponekih yes-name proizvođača. Koliko znam, više članova foruma je ugradila pomenute amortizere i nema problema. Ili ne žele da podele to loše iskustvo sa ostalima.
Sačuvana
garcha
Iskusni Pandista
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: 26 април, 2010, 22:04:25 »

Evo da podelim i ja loše iskustvo, doduše sa Dampo amortizerima koje uvozi i prodaje AP Sport.

Izbor je pao na Dampo jer su jedini uljni koje sam pronašao, svi ostali su imali samo gasne modele (QH, Monroe).

Pre godinu dana sam kupio par zadnjih i odmah posle zamene sam primetio da i dalje čujem neko čangrljanje pozadi, posebno se primeti kada se ide polako preko sitnih neravnina (neravnog betona i sl.). Oteram auto pre nedelju dana kod majstora da mi zameni svećice i kablove kad on reče da mi lupa jedan amortizer. Zovnem AP Sport i oni kažu da ga skinem i donesem, zameniće. Ostavim auto kod majstora i kažem da dobro proveri da li su amortizeri u pitanju da ne nosim džabe. Kad sam došao popodne majstor reče da ne valjaju oba amortizera, jedan je procureo malo, a drugi ima mali luft pri kratim pomerajima koji verovatno izaziva to lupkanje. Odnesem ih u radnju gde mi prodavac zameni bez dodatnih komentara i provere za par novih (sa novom garancijom na 2 god.). Odem do majstora, on proba rukom da izvuče amortizer, kad ono i ovi novi takođe proklizavaju na malim pokretima. Pošto u AP Sportu nemaju nikakve druge (a račun sam zagubio da ih vratim) rekoh mu da ih ugradi pa ćemo dogodine ponovo da ih menjamo za nove  Cool
Evo sad mi desni ponovo lupka, a levi se srećom još ne čuje. Videćemo koliko će se isplatiti ovima iz AP Sporta da uvoze škart  Wink

Ima li još ko slično iskustvo sa Dampo amortizerima ?
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 ... 7
  Štampaj  

Prebaci se na: