Panda Club Serbia
25 мај, 2012, 16:33:32 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:

Početna   Pomoć Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  
Autor Tema: Celokupna procedura nakon kupovine Pande  (Pročitano 3071 puta)
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« poslato: 06 март, 2009, 02:08:34 »

Uputstvo se odnosi se na Pande kupljene na čuvenom placu u NS i u slučaju da Vam svu papirologiju oko tehničkog i pripremu za izdavanje saobraćajne dozvole radi agencija. Svaki ostali vid mazohizma isključen.

1. OBAVEZNO planirati 3 dana unapred. Postoji šansa da za jedan dan nećete moći da se vratite do mesta stanovanja i završite atest i registraciju. Ukoliko Vam je, kao meni, broj motora korodirao, šanse- nema.

2. Nakon obavljene kupovine, prevezete se do SUP-a NS (jedan jedini), gde uzimate probne tablice.
U šalteru do pošte obavestite tetu o Vašoj nameri, ona Vam privremeno zadrži fakturu i proda 2 obrasca i 3 uplatnice koje popunite i uplatite u pošti. Potom natraga do šaltera kod gorepomenute tete, koja Vam vraća fakturu i izdaje privremeno osiguranje. Kao što rekoh, uzmite za tri dana (najduži mogući period), osim ako niste veeeliki optimista.
Sa overenim obrascima i privremenim osiguranjem idete do šaltera 7 ili 8, gde Vam izdaju probne table. Sve ovo bi trebalo da košta oko 2000.00 RSD za tri dana korišćenja privremenih tablica.
Zvuči jednostavno? Redovi su samo usputno zadovoljstvo.

VAŽNA NAPOMENA:

Ukoliko Vam isteknu probne table iz NS, osim ako tamo i ne živite, nećete moći izvaditi nove probne table!
Naime, ovo je moguće:
a) Samo ukoliko je vozilo prodato/kupljeno na teritoriji Beograda (ili gde već živite).
b) Ukoliko ne ispunjavate uslov pod a), samo ukoliko faktura nije starija od dva dana.

3. Pri povratku kući, u slučaju da ne posedujete jednu (ipak je loše vreme), okupirate garažu raspoloženog prijatelja ili rođaka, razmontirate furgon-vrata, police u gepeku, vratanca sa strane i pregradu iza vozačevog sedišta, te montirate zadnja sedišta i zadnja stakla, zadnja putnička vrata opciono.

4. Narednog dana (osim ako niste Super Mario) odaberete agenciju gde ćete izvršiti tehnički pregled za teretno vozilo koji će Vas koštati oko 1000.00 RSD (uobičajena tarifa, zavisno od agencije). Zatim hitate u Ljermontovu (ili koji već ovlašćeni SUP) gde, nakon napisane molbe i uplaćenih 1420.00 RSD na ime republičke administrativne takse (u daljem tekstu R.A.T), podižete uput za atest.

MEĐUKORAK:

U slučaju da je broj motora na Vašoj Pandi korodirao, od 09:30 do 10:00 (nema ranije, nema kasnije!) se, zajedno sa pola preprodavaca sa Bubanj-potoka prijavljujete za veštačenje u SUP-u u ulici Despota Stefana (bivša 29. Novembra), ili kojoj već ovlašćenoj stanici policije. Veštačenje ide brzo, a i ne mora.
Potom nastavljate do Ljermontove, soba 5, levo-iza banke, gde pored molbe i uplatnice za atest, pišete još jednu molbu i uplaćujete još
1420.00 RSD za ukucavanje broja motora.
Sa overenim uputom idete do A.K. "Kompresor" u Dunavskoj ulici, gde se vrši ukucavanje novog, PUS- broja, što nas, baksuze košta još
1300.00 RSD.

5. Na atest idete do Ruzveltove ulice, gde se, odmah posle ul. 27. Marta (ako idete iz pravca Vukovog spomenika), sa leve strane nalazi (neka) AMS centrala, gde predajete overeni uput iz Ljermontove i gde se sam atest vrši. E sad, tamo mi rekoše da je potpuno svejedno da li ćete ići kod njih ili na mašinski fakultet po atest, ali po njihovim rečima, "Kod nas je brže!". I jeste bilo brzo, sve ukupno oko 10min.. Izađe baja sa foto-aparatom, islika Pandojzlu iz svakog ugla, a njegova koleginica teta, uz 5300.00 RSD nadoknade, izdade uverenje o izvršenom atestu.

6. Natrag do agencije, gde se "obavlja" drugi tehnički pregled, ovoga puta za putničko vozilo. U stvari, samo se prvi tehnički ispravlja. Bilo bi dobro da proverite sve podatke- koliko sad mogu da se setim umesto teretno treba da piše putničko, umesto masa praznog vozila u kg 750, sada je 770 (pretpostavljam ofrlje  metodom), nosivost se škraba, broj sedišta 5 umesto 2, i još par stvari, valjda će sve znati. Izgleda da je opšta politika svih agencija da se drugi tehnički ne naplaćuje. Bar meni nisu.
Potom plaćate registraciju i osiguranje (ja uzeo osnovno), što me je u AMS u Goce Delčeva na NBG izašlo 12100.00 RSD.

7. Skoknete do prvog ovlašćenog SUP-a (ili MUP-a, kako god), naoružate se strpljenjem, i podignete saobraćajnu dozvolu i tablice na za to predviđenom šalteru.

Ukoliko se setim naknadnih detalja, dopuniću, do tada, ja mislim da ovo zaslužuje sticky.

Veliki pozdrav!

Edit: Cena probnih tabla u NS- 2 hiljade umesto 3 + bliža odrednica u Ljermontovoj.

Edit #2: Važna napomena u vezi sa probnim tablicama.

Edit #3: Optimizam, cena prvog tehničkog pregleda, pravopis, bojice, typo.
« Poslednja izmena: 03 новембар, 2009, 23:17:59 kuntalo » Sačuvana
gibanitza
Administrator
Ultimativni poznavalac Mečeta
Van mreže Van mreže

Panda Gvido

« Odgovor #1 poslato: 06 март, 2009, 08:02:30 »

Alal ti plajvaz!!! Drago mi je što uzeh već gotovu putničku Pandu... Implodirao bih od muke da sam morao ovo sve da prođem...

Sticky puta 3
Sačuvana

Svako "Zašto" ima svoje " `bem li ga"!
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: 06 март, 2009, 11:21:35 »

biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin ;

I SAMO ZA NASEG DRUGA BANETA SPAVALICU KUNTALA

http://www.youtube.com/watch?v=yorTd8_CMN0
Sačuvana
Alex
Pandista
**
Van mreže Van mreže

BG - Bergamo, Beograd ;-)

« Odgovor #3 poslato: 06 март, 2009, 12:27:47 »

Au...kad vidim šta me sve čeka...  :o

Hvala za informacije!
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #4 poslato: 06 март, 2009, 13:04:47 »

@Kuntalo:  SA SREĆOM!!

@Alex: Nije taaaakoooo strašno. Ko živi u Srbiji i nije bio u redu za... sve!....  nije tu ni živeo. Moja akcija je trajala 2 1/2 nedelje, po principu jedna procedura - PAUZA - druga procedura - PAUZA do sutra - treća procedura...
Usput sam naleteo bar na dve pauze zaposlenih na šalteru. Što je minimum 4 pauze... Samo opušteno, osećaj po obavljenom ozvaničenju veze sa međedom je tako dobar da vredi malo čekanja.

Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
Alex
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: 17 март, 2009, 09:44:41 »

Pošto sam za sutra planirao da odradim tehnički, atest i registraciju, a iskrsle su neočekivane obaveze, imam pitanje:

pretpostavljam da ako krenem da odrađujem sve to posle 12.30 da je nemoguće sve to odraditi istog dana? Ne znam do kada je radno vreme MUP-a, agencija, servisa...  Roll Eyes

Ako neko zna malo detaljnije, zahvalan sam na odgovoru. A možda je pametnije da se to onda ostavi za sledeći dan, pa krenuti od "rane zore"  biggrin ?
Sačuvana
kuntalo
dr. Pandistike
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: 17 март, 2009, 10:37:05 »

Agencija (i servis) gde sam odradio tehnički i pripremu svih papira (i plaćanje, naravno) radi do 19h, meni najbliži MUP takođe.

E sad, koliko znam i Tebi je korodirao broj motora, a kao što rekoh, veštačenje, odnosno prijava za isto je isključivo od 09:30 do 10:00. Pa Ti vidi.

Ola!
Sačuvana
Alex
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: 17 март, 2009, 11:01:18 »

Thanks!  Cool Što se tiče broja koji je kao "korodirao"...elem, kad sam preuzimao auto u NS, rekoše "ne, ne, sve je OK, eto imate i upisan broj u dokumentima, nije korodirao...". Kakvu su onda igru igrali kad su me zvali telefonom i ko tu koga zajebava...nema veze. Važno je samo da se to odradi.
Inače, dobio sam u papirima dosta toga - fakturu, razne neke potvrde, onaj prvi tehnički za njihove potrebe, zatim JCI, obračun carinskog duga, čak i podatke o registraciji firme Net team...verovatno je i sa vama ostalima takav slučaj. Zato i verujem da je tu onda sve regularno oko broja motora, ne bi se valjda yeyali s tim stvarima...
Sačuvana
Alex
Pandista
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: 19 март, 2009, 14:53:40 »

I najzad je sve gotovo, tablice preuzete. Kao što reče Kuntalo, bez dva dana (možda i tri) ne računajte da ćete završiti svu papirologiju. Još ako vam u SUP-u (kao meni), pronađu da su vam njihovom greškom pogrešno ukucali broj na ličnoj karti, ili sličnu neku banalnost, sve se dodatno produžava... biggrin
Birokratija je zlo.

Mala preporuka, ako vam je stalo do toga da uštedite vreme - ja sam tehnički vršio u Auto kući "Zastava promet" iznad stadiona OFK-a i Bogoslovije. Možda nije loše rešenje jer nemate mnogo cimanja pošto se atest vrši samo kilometar dalje u Ruzveltovoj.
« Poslednja izmena: 19 март, 2009, 14:56:40 Alex » Sačuvana
speed_serb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: 19 јул, 2009, 20:40:59 »

Jedno pitanje. Šta se radi u situaciji kada isteknu probne tablice (uzeo sam ih na tri dana, a nisam završio svu proceduru)? Da li moram da izvadim nove ili mogu da se prošvercujem, odnosno auto moram da vozim još jedan dan, na atest? Pomagajte. Pozz.
Sačuvana
markonikolic83
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: 19 јул, 2009, 20:55:02 »

Po zakonu mogu da te kazne a mozes da se prosvercujes,kazes da ides na atest,sutra cu da registrujem,palamudis nesto bas ako te zaustave.Samo je pitanje koliko ti je daleko atest i da li zelis da rizikujes.Ja sam moj auto u Kg-u vozio 2-3 dana bez ikakvih tablica ali po periferiji,do sela,nisam isao bas policiji na "izvolte".
Sačuvana
speed_serb
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: 19 јул, 2009, 21:30:26 »

Stanujem u Zemunu, a atest se radi u centru. Postoji realna mogućnost da naletim na policiju. Kolike su kazne? Da li mogu  ponovo da izvadim probne tablice?
Sačuvana
markonikolic83
Pandista početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: 19 јул, 2009, 21:43:08 »

Mozes ponovo da izvadis tablice.Nisam siguran da li mogu samo da se produze,probaj.A kazne su mislim od 5-25 000 din.Drug je posle nove godine platio 10000.Posto si iz Zemuna,a ides u centar,moj savet je ne rizikuj,nego probaj da produzis tablice,a ako ne,uzmi nove.
Sačuvana
mirorab
Van mreže Van mreže

under wandrin' star

« Odgovor #13 poslato: 20 јул, 2009, 07:33:57 »

Speede, ja sam dovezao auto iz NS i imao probne tablice na tri dana. Registrovao sam ga posle 20 dana. Išao i u Ljermontovu i na Maš faks autom kojem su istekle probne.
Pitanje je samo da li si raspoložen da se trzaš na svaki policijski auto kraj puta... Ako već kreneš, kreni po najvećoj gužvi tad su najmanje šanse da zaustavljaju i proveravaju (jer bi blokirali saobraćaj...). 
Sačuvana

'teraju me da radim, rođen sam da pecam...'
http://www.youtube.com/watch?v=6Qldezbn_wk
roberto_s
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: 20 јул, 2009, 08:04:30 »

Ja sam pandu iz Lazarevca dovezao u Dobanovce bez ikakvih tablica, jer, "pao im sistem"!!!!
Nisu me zaustavljali a i da jesu, molim, pao im sistem
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3
  Štampaj  

Prebaci se na: