simke
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #60 poslato: 10 јануар, 2011, 17:44:45 » |
|
pozdrav,Aco druze razvoj situacije je sledeci ,danas sam imao dogovor da sutra odem do sabca u zamenu onog dela,100eur,je deo plus dijagnostika pregled...itd.Medjutim svratim danas do jednog mladog majstora u obliznjoj Srebrenici,i za ne poverovati da je decko prokljuvio odmah o cemu se radi ,kaze u pitanju je nesto na usisnoj grani ili je negde napukla ili je dihtung otisao ,kada se nagne na nju znaci kada je malo jace pritisne auto radi kao sat obrtaje vrati na normalu,pustije auto samo pojaca,prikljucio je na dijagnostiku koja savrseno cita fiat vozila izbaci mu gresku senzor lupanja i nista drugo nepokazuje ,tako da za par dana idem skidati granu da vidim u cemu je fora,kad sve bude gotovo javljam da li je sva problematika bila u tome
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #61 poslato: 10 јануар, 2011, 18:05:12 » |
|
Pozdrav Simke. ako se secas u jednim od mojih prvih postova gde sam pokusao da nadjem odgovor na tvoj problem, pomenuo sam i mogucnost da usis negde dobija fals vazduh. Imajuci u vidu da ti je majstor u Srebrenici izveo ODLICNU probu, (decko ima talenta, skidam mu kapu) i da je po svemu sudeci i otkrio pravi uzrok, onda definitivno glavna sumnja pada na dihtunge kompletnog usisa. Otkrice je apsolutno logicno, iz najmanje nekoliko razloga i to: Na slikama koje si postavio, vidi se da gornji leptir zatvara, vidi se da je klapna ociscena i pored toga motor ima pojacani broj obrtaja. Dobar majstor je pravilno ukacio da negde dobija dodatni vazduh, bez obzira sto je leptir ler-gasa skroz zatvoren. ako se secas, ti si napisao da si rukom zacepio usisnik, i da je motor smanjio obrtaje, a ja sam prokomentarisao da bi ta akcija zapusavanja usisa, morala da dovede do gasenja motora, ili bar do skoro-gasenja u zavisnosti kako je zacepljen sam usisnik. I to govori u prilog fals vazduha. E sad kad je vec tako, postavicu ti cim stignem slike dihtung gumica usisa (ima ih vise) i eventualne kataloske brojeve, da ti bude lakse da ih nabavis. Svakako ovo je jos jedno dobro iskustvo, i jedva cekam da vidim rezultat nakon zamene dihtung-gumica. kladim se da ce nakon toga sve da funkcionise kao novo. Pozz, Aca
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #62 poslato: 10 јануар, 2011, 18:23:10 » |
|
Simke, evo i slike usisnog dela sa prikazanim dihtung gumicama. Taj rezervni deo se prodaje kao set gumica (videces na slici gumica A + GUMICE B, plus GUMICE C). Brojevi su: 77363295 ili kataloski broj 71716684 koliko sam video na ino-sajtovima, isti set vredi i za FIAT Punto Classic, benzinac 1.2 litra 8 ventila sa brojem motora 188A1000 (tvoj motor na Pandi je 187A1000), Mozda ce ti znaciti da su iste gumice i os Punta Classic 1.2 benzinca 8 ventila, jer je taj auto prisutniji na trzistu. Znaci samo napred i resices problem sigurno. Pozz Aca
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
simke
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #63 poslato: 10 јануар, 2011, 22:17:31 » |
|
hvala aco ,da svakako da si me upozoravao i na to ali kazem ti da u solidno ozbiljnom servisu gde rade mnogo jaca vozila receno mi je da je klapna otisla tako da sam tvoje moguce sugestije vezane na fals zrak odbacio,misleci da samo zamena klapne resava stvar,jos kada sam zvao da se raspitam za kupovinu klapne po mom opisu svi su ukazivali na jedno -zamena iste , jos jednom cvrsto verujem da ce biti nakon ovoga ok,posto je decko u guzvi ostavili smo ovo za sledecu sedmicu,a sada je pojacano dotegao creva sva na plasticnom poklopcu stavio novu gumicu koja dodje na plasticnom poklopcu a ide na grlo leptira itd i da znas da je i to dalo malo rezultata smanjio je bar za 200 obrtaja na tome ,pisem sta je bilo uskoro,do tada pratim na forumu o cemu vi pisete ,pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
nitro
|
 |
« Odgovor #64 poslato: 03 јул, 2011, 16:49:12 » |
|
Simke, da li si i kako se na kraju resio ovaj problem? 
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
simke
Pandista