|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #15 poslato: 09 март, 2009, 14:47:03 » |
|
Robi, da li si već probao DIY kuku? Da ne bude da baksuziram, ali vidiš kako je ovaj poslednji flak (flah, kako god) na engleskoj raboti nizak, tj. završava se ispod nivoa same kuke. Valjda priključak prikolice neće udarati u ovaj tvoj.... hoću raći flak?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #16 poslato: 09 март, 2009, 23:31:55 » |
|
Bane skon'to sam na sta si mislio! Nece prikljucak (sapa) dodirivati flah , definitivno! veceras sam montirao kuku i sve izgleda ok, a sto se jacine same konstrukcije i kuke tice, to sam i predimenzionisao( da ne razmisljam) Pored odlicnih varova, prednj i zadnji flah sam ojacao navojnom sipkom . To se vidi na jednoj od fotki. Ako , ne daj boze, var popusti , tu je navojna sipka od 12mm, sakrivena u unutrasnjosti kutije, koja ce sve to besprekorno da drzi. prikljucak za struju, aluminijumski, je 320 din. Mecem slike samo da svane! pozdrav
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 10 март, 2009, 22:04:35 roberto_s »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #17 poslato: 10 март, 2009, 22:12:45 » |
|
Evo i slika montirane kuke. Bane , kao sto vidis, sapa ne dodiruje plocu! Veceras sam zakacio i prikolicu i provozao se malo po selu. Utisak je kao da pored sebe imam jos dvoje krupnih ljudi. Znaci malo veci gas pri startu a ostalo je sve kao i bez prikolice. Malo sam cimao, kocio , vozio cik cak, i nista. Jedino sto su mi zadnje kocnice ocajne pa je zaustavni put malo duzi.Prikolica prati auto kao da je zavarena za njega. Siroke gume na njoj i cinjenica da je visoka sveka 70-tak cm je cini jako stabilnom! Za vikend povezujem struju pa cu iskoristiti tu priliku da napravim i neki snimak. Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #18 poslato: 10 март, 2009, 22:15:15 » |
|
Znam da ce Bane vec primetiti da je sama prikolica nevidljiva!!! Ko- velim bolje da sam objasnim! Sapa je caletova, kupio covek a nikad nije zavrsio prikolicu. Eto,da se zna
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
drajgan
Pandista

Van mreže
|
 |
« Odgovor #19 poslato: 11 март, 2009, 23:09:29 » |
|
Robi, svaka čast. Svačim izazvan odradio si to maestralno i ekspresno. Da li si imao dimenzije ili si podešavao mere na licu mesta? A struja? Mogu li prekidači i releji da izdrže povećanu potrošnju kada je i prikolica priključena? Jesi li završio sa atestom? A šta bi sa onom policom-barom za piće? Da li je ploča na kojoj je pršrafljena kuka mogla da bude uža? Tada bi gornja ivica ploče bila u visini donje ivice branika.
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 11 март, 2009, 23:11:46 drajgan »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #20 poslato: 12 март, 2009, 10:19:56 » |
|
Dragane, dimenzije nisam imao, samo slika sa EN foruma (Aco , hvala). Mere sam skidao direktno sa kola. Sto se struje tice, mislim da mi nece trebati releji jer ono sto ce stalno raditi u nocnoj voznji je pozicija i sijalice za tablicu. Migavci i stop svetla, znas i sam , samo po potrebi! Za poziciju su dovoljne sijalice od 5w a za tablicu moze i manje. U svakom slucaju releji mi nece trebati. Atest zavrsavam najverovatnije u ponedeljak, javljam sta i kako! Polica za pice je u gepeku i smislicu nacin kako da je montiram na plocu kada mi kuka ne treba. Video si da je mnogo prakticna stvar. Sto se visine ploce tice, jeste da je moglo da bude nize, ali , primecujes li jos dve rupe na njoj, iznad visine kuke! E te dve rupe ce sluziti da se eventualno kuka podigne za 5 cm ako npr opteretim auto pozadi. Standard za visinu kuke je 42-45cm i ja sam se dosetio da to uvek ispostujem promenom visine kuke na samoj ploci! Pozdrav i vidimo se
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #21 poslato: 12 март, 2009, 10:33:15 » |
|
Robi, posto mi tast daje prikolicu,malo poduzu sa ciradom, koju nosavost ima kuka na nasim pandama?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
garcha
|
 |
« Odgovor #22 poslato: 12 март, 2009, 11:18:27 » |
|
Robi, negde sam pročitao a čini mi se i video slike, da postoje već ispod branika izvučene instalacije za signalizaciju prikolice. Mada možda je to bilo samo za van verzije.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #23 poslato: 12 март, 2009, 11:29:04 » |
|
Garcha, i meni se cini da sam video neki dzek u gepeku, odmah ispod one sipcice za koju se zakaci bravica trecih vrata. Hvala sto si me potsetio, videcu za vikend. Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #24 poslato: 12 март, 2009, 11:35:20 » |
|
Robi, posto mi tast daje prikolicu,malo poduzu sa ciradom, koju nosavost ima kuka na nasim pandama?
Yunga, ono sto sam ja saznao je: Tezina natovarene prikolice sme da bude samo1/2 tezine automobila! Vertikalno opterecenje do 50 kg. Znaci ako stanem sa svojih 50 kg (ha, ha, ha) na kuglu, malo skacem po njoj , i nista ne pukne, onda je sve ok! Porikolica moze da bude i sira od auta ali u tom slucaju moras da imas dodatne retrovizore. (kao na kamperima-kamionima). pozz
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
yungalunga
|
 |
« Odgovor #25 poslato: 12 март, 2009, 11:52:08 » |
|
Robi, posto panda tezi oko 755 kg, a nosivost pande u van ili ti teretnoj verziji je 280 kg , zanima me gde je manje opterecenje motora: kada je teret u samom vozilu ili kada vuce prikolicu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
AcaDorcol
|
 |
« Odgovor #26 poslato: 12 март, 2009, 15:04:30 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
roberto_s
|
 |
« Odgovor #27 poslato: 12 март, 2009, 23:16:18 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
kuntalo
|
 |
« Odgovor #28 poslato: 13 март, 2009, 12:30:08 » |
|
Robi, doneo sam uputstvo (otvoriću i novu, posebnu temu u "Ostalo"), pa Ti pogledaj dal' Ti je nešto jasnije u vezi s elektrikom:
|
|
|
|
« Poslednja izmena: 13 март, 2009, 12:32:28 kuntalo »
|
Sačuvana
|
|
|
|
|