Glede usporedbi automobila stvari stoje tako: Uspoređivat treba istu klasu. Recimo, Hyundai Atos je napravljen 1997. a Fiat Panda (nuova) s kojim se da uspoređivat, tek 2004. Onda recimo, svojevremeno sam kupio novu Daewoo Nubiru. Zašto? Zato što je to bio klon Opel Vectre, s tom razlikom da je Nubira koštala 22.000 DEM, a tako opremljena Vectra 36.000 DEM, a uz to deranje je Vectrina garancija bila upola kraća, djelovi skuplji, brže je hrđala i bila slabije napravljena (po ADAC-u, da je stvar još smiješnija).
Nissana sam uzeo (primera visio) jer je u svakom pogledu bolji od Passata, a dizajn je neprimjerno ljepši, kako izvana, tako u kabini, posebice osjećaj da voziš avion - svi instrumenti u sredini, ništa ispred volana i osjećaj prostornosti u kabini je nenadhebiv. Mom susjedu, vlasniku njemca, svako malo pa nešto drljaju na VW servisu, ja još nisam vidio mehaničara osim za potrošne dijelove, a imam 30.000 km više od njega.
Normalno, ne treba kupovat Suzukije ili Toyote, bolje se odlučit za Hondu ili tako nešto imaju i oni robe svake fele

Zato i kažem da su po mome, korejci i japanci bolji od evropljana.
A i sva oprema doma mi je japanska, hahaha. Televizori (oba LCD i plazma), radio tehnikalije (uglavnom Sony), fotoaparati, neki alati (Makita) kuhinjski mali aparati i još puno toga. Recimo, mikrovalnu pečicu imam Samsungovu, istu već 25 godina i izgleda da će još toliko izdržat....
Ikreno rećeno, volim da su ljudi podozrivi prema japanskoj i korejskoj robi. Da nisu, bila bi jako skupa:)
Ali ja sam i onako udaren po svoje mokrom krpom po glavi, pa ne treba mene previše slušat (riječi mog pokojnog oca o svom prvorođenom)

))